26. november 2020
John Lindblad Christensen. Arkivfoto
John Lindblad Christensen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Få noget liv i kludene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Få noget liv i kludene
Debat Albertslund Posten - 01. august 2020 kl. 05:50
Af John Lindblad Christensen, Åleslippen 39

Jeg skrev i 2017 et debatindlæg om Sundhedshuset: "Sundhedshuset er en rædsel" med følgende indledning:

"Jeg havde et ærinde på sundhedshuset i dag. Og jeg fik et chok, for alle væggene er kridhvide.

Enkelte billeder her og der og en udstilling om fængslet. Men hovedindtrykket var, at det her kunne lige så godt være et hospital."

Med et aktuelle opmærksomhedsniveau på ældresektoren vil det vel også ske en smule her i Albertslund. Dumheder har der været nok af, og protesterne er mest blevet mødt med tavshed både fra politikere, Albertslunds venner, Ældresagen og ældrerådet.

Så ingen detaljer nu, men bare et øjeblik med fokus på Sundhedshuset. Hvis du er i fængsel sover du i din celle om natten, arbejder om dagen, dyrker fællesskab i fritiden. Sikkert ikke sjovt, men de har selv valgt at være der.

Som beboer sover du i din stue om natten, laver ingenting om dagen og heller ikke i "fritiden". Du må som jeg før har omtalt ikke engang gå over i aktivitetshuset. Når du bliver anbragt der, så ser du ikke mere dagens lys undtagen gennem vinduerne. Den sansehave, der blev bygget for et par år siden, er der ikke meget sanseligt ved, og de er jo heller ikke derude.

I lyset af det, vi nu ser på tv er der en fantastisk chance for at gøre noget ved det. Få noget liv i kludene. Hvorfor ikke et hønsehus som jeg var næsten ved at få lov til at lave gratis? Ligesom søndagsklubhistorien hed det bare nej. Ingen begrundelse. Som min veninde på fjerde sal sagde: "De sidder jo bare og glor". Og hun er nu selv en af, der bare glor.

En bemærkning, man møder mange steder lyder. "Der skal jeg i hvert fald ikke op".

Det bliver spændende, om der sker noget i den nærmeste fremtid.


KONTAKT OS

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?