6. august 2021
Stig Larsen, Enhedslisten. Arkivfoto
Stig Larsen, Enhedslisten. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et mere Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et mere Albertslund
Debat Albertslund Posten - 21. juni 2021 kl. 16:37
Af Stig Larsen, Enhedslisten

Borgmesteren ynder at gå rundt og sige at, "Albertslund skal være stærkere, rigere og mere selvstændigt. Hvad det helt præcist betyder er noget mere uklart, noget med at skifte borgerne ud med nogle stærkere og rigere borgere. På den anden side er der vel ingen som siger det modsatte, lad os lave negationstesten, "Et svagere, fattigere og mere uselvstændigt Albertslund" - nej vel? Så sloganet er lige så tomt som det er meningsløst.

Men det er med det slogan som undskyldning, at Socialdemokraterne vil bygge højt og tæt for at fordoble indbyggertallet. Planer som udarbejdes i tæt samarbejde med diverse spekulanter og kapitalfonde. For det skal selvfølgelig være privat udlejningsbyggeri. Boliger hvor der ikke er nogen regulering af husleje og bopælspligt.

Derfor stillede Enhedslisten et forslag i kommunalbestyrelsen om bopælspligt i nybyggeri. Folketinget har nemlig vedtaget en ny lov som giver kommunerne lov til at skrive en sådan en bestemmelse ind i lokalplanen. Det blev stemt ned, for man kan da ikke stille krav til kapitalfonde og spekulanter.

Så nu står spørgsmålet tilbage, hvordan kan tomme boliger gøre Albertslund stærkere, rigere og mere selvstændigt?


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?