4. juni 2020
Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Erhvervslivet på Vestegnen under særligt pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Erhvervslivet på Vestegnen under særligt pres
Debat Albertslund Posten - 19. maj 2020 kl. 05:25
Af Lennart Hartmann Nielsen, Folketingskandidat Tåstrup Kredsen Venstre og Rune Buhl Frederiksen, Lokalforeningsformand Venstre Albertslund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erhvervslivet lider under Corona krisen, specielt arbejdspladser med ansatte fra vestegnen virker til at være under et hårdt pres. Industrien og detailbutikkerne kan se frem til nogle hårde måneder, i forsøget på at indhente det tabte.

Nu ser vi en genåbning af landet, og diskussionen er allerede i gang, om regeringen - sundhedsmyndighederne var for hurtigt ude. Det mener vi nu ikke man er. Men til gengæld så har man i de seneste 4-5 uger oplevet en mærkværdig og uforklarlig slingrekurs med et hav af forskellige udmeldinger. En uklarhed som med alt synlighed har medført usikkerhed og forvirring samt en langsomlighed i udbetaling af de mange støtte ordninger.

Et bureaukrati som med alt tydelighed har haft katastrofale, følger for de ansatte, butiksejere af de mindre virksomheder, som udgør en stort antal på vestegnen.

Der hviler en stor opgave for de lokale jobcentre de kommende måneder, med henblik på at få de mange nye ledige gjort parat til tiderne vender, og der igen kommer efterspørgsel på arbejdskraft i danske virksomheder.

Vores ønske, og et forslag kunne bl.a. være at kommunerne i de kommende år, når de får et stigende behov for øget kapacitet på bl.a. rengøringsområdet åbner op og er vil være villige til at tage private virksomheder ind som leverandør, i stedet for hele tiden at øge antallet i kommunerne og dermed øge størrelsen af den offentlige sektor.

Det er nu engang de private virksomheder som skal styrkes med henblik på, at vi som samfund igen får råd til den velfærd der har kendetegnet det danske samfund de seneste mange år.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?