7. august 2020
Hvad sker der med AMC? Arkivfoto
Hvad sker der med AMC? Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er du allerede ved at flytte AMC?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er du allerede ved at flytte AMC?
Opdateret 04. juli 2020 kl. 07:33
Debat Albertslund Posten - 04. juli 2020 kl. 06:23
Af Lianna Waage-Jensen, medlem af forældrebestyrelsen AMC og mor til 2 brugere
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 26. juni 2020., var det 49 år siden, at det første løb kunne køres på AMC, klubben fejrede fødselsdagen med klubbens børn og unge mandag d. 29. juni 2020. I den forbindelse lagde også du Marianne Burchall - A vejen forbi vores skønne klub og fik en snak med de børn og unge som var tilstede. Samme aften fortæller min datter mig om besøget og snakken med dig, jeg blev noget fortørnet over hvad hun fortalte mig, derfor valgte jeg at tage en snak med andre forælder og børn som også havde deltaget i snakken. Jeg er stadig målløs, de fortæller alle det samme.

Det hele drejer sig om, at man fra politisk side har valgt at sætte børnene, de unge og de frivilige og ikke mindst personalet på pinebænken i godt 3 år nu, 3 ÅR. Da man simpelthen ikke har kunne melde andet ud, end at klubben skal flyttes, ingen ved om det bliver med eller uden baner. Dog kommer der et lille håb, da man beslutter at forsøge at etablerer en ny klub ved stadion, ærligt var det ikke ønske scenariet, men stadig en løsning der kunne fungere for klubben, da baner og klubhus ville blive opført og dermed kunne klubbens eksistens fortsætte, dog på en ny lokalitet.

Den 18. juni - sidste kommunalbestyrelsesmøde inden sommerferien hvor placeringen af AMC igen er på dagsordenen, her er der enighed om, at rykningen af AMC til stadion ikke er en realitet. Der er en åbning fra erhvervsstyrelsen, der gør det muligt for AMC at blive liggende, lige der hvor det har ligget de sidste 49 år. Lad mig være helt ærlig, jeg ved godt at der ikke blev udmeldt at AMC skulle blive liggende, men her, lige her i det øjeblik hvor jeg læste den gode nyhed, blev jeg så glad, glad på mine børns vegne, på de andre børn og unges vegne, de mange frivilliges vegne og ikke mindst på personalets vegne, i det øjeblik var jeg så naiv og tro på, at Albertslunds lokale politikere endelig havde set ideen i at lad AMC indgå som en del af projektet om Hyldager bakker og at "kampen" om at bevare AMC på nuværende lokalitet, skulle kæmpes i mellem de folkevalgte politikere i Albertslund og erhvervsstyrelsen, at man endelig i kommunalbestyrelsen valgte at kæmpe med og ikke i mod klubbens bevarelse.

Nu til hele pointen, den 29. juni 2020., holder du et lille komsammen med de børn og unge som er tilstede i klubben, her i blandt er også forælder, børnene har mange gode spørgsmål til dig og du har en god debat med dem, men så til det sørgelige, min datter fortæller mig, at du fortæller børnene, at der ikke er udsigt til at klubben kan blive liggende på den nuværende placering og derfor er man i fuld gang med at finde nye lokaler, hvor klubhus og værksted kan være, men banerne kommer ikke med, det betyder, at klubben skal leje sig ind på baner i de omkring liggende byer. Jeg tænker her, HVAD, det sagde du bare ikke, hvorfor er det nødvendigt at slukke det lille lys hos børnene som kun lige er blevet tændt igen? Jeg vil gerne lige pointere at jeg har snakket med andre end min datter og desværre fortæller de alle det samme, så det er ikke bare et barn og dennes fantasi, som jeg bygger min opsang på.

Kære Marianne Burchall, vil du virkelig kæmpe for at bevare AMC på den nuværende placering? Eller er der tale om endnu en neddrosling af sagen, udelukkende for at "lukke" munden på os der stadig kæmper for og håber på, at klubben kan fortsætte deres helt igennem eminente arbejde lige der hvor de har arbejdet de sidste 49 år.

Jeg kan godt være meget i tvivl om hvad hele hensigten er med jeres udmelding om at være i dialog med erhvervsstyrelsen, er der overhovedet en dialog, eller er der tale om en manøvre der tangere til at være et visuelt -hold kæft-bolsje - som er givet til os forælder, børnene, de unge, de frivillige og personalet.

Hvilken kamp kæmper du for AMC?

Hvad er din personlige holdning til AMC´s placering?

Hvor meget vil i lytte til brugerne af AMC?

Du skriver selv, at de skal inddrages aktivt i udarbejdelsen af det pædagogiske indhold i fremtidens AMC, samt at det for dig er helt naturligt at medarbejderne og de unge er med i udviklingen af det nye pædagogiske tilbud, øh, det nye?

Betyder det at du allerede nu ved, at det "gamle" pædagogiske tilbud faktisk er ved at være historie?


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?