30. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er No Cure No Pay et skråplan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er No Cure No Pay et skråplan?
Debat Albertslund Posten - 20. februar 2020 kl. 08:20
Af Leif Pedersen (SF), medlem af kommunalbestyrelsen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man skal tage formanden for Social- og Sundhedsudvalget (SUS) Paw Østergård Jensens indlæg om "No Cure No Pay" til efterretning, så må svaret til overskriften blive et nej. For hvem har lyst til at betale for noget, man ikke får noget af værdi for?

Det er i hvert fald blive svaret hvis man anvender Paws analysemetode til at se på problemstillingen. Får man ikke noget skal man ikke betale. Indrømmet, det er da bestemt en fristende tilgang.

Problemet ved "No Cure No Pay"-metoden er bare, at honoreringen af en analyse er afhængig af de svar der gives, hvorfor der er en risiko for, at svarene tilpasses derefter. Så kan man i øvrigt godt opstille en række betingelser for en analyse, som udadtil skal forhindre en sådan tankegang. Men medmindre man sidder meget tæt på der, hvor beslutninger træffes, kan dette være svært at gennemskue om sådan betingelser er opstillet.

I SF syntes vi at beslutning/bevæggrunde skal være gennemskuelige, derfor foreslog vi (som Ø og O) at indstille brugen af No Cure No Pay modellen. Vi mener ikke at borgeren må komme i tvivl om kommunens motiver for tildeling af ydelser (eller afslag på samme) eller i tvivl om vægtningen af svarene i en analyse. Der er er brug for så klare linjer som muligt.

Derfor mener SF at "No Cure No Pay" er et skråplan, som kommunen uanset det grundlæggende fristende i ikke at skulle betale for en ydelse, ikke bør benyttet fremover.

Der er nemlig altid nogen som skal betale en regning.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?