24. januar 2021
Bjarne Dam. Arkivfoto
Bjarne Dam. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er Birkelundgaard det samme som Kulturhuset Birkelundgaard?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er Birkelundgaard det samme som Kulturhuset Birkelundgaard?
Debat Albertslund Posten - 15. maj 2020 kl. 05:32
Af Bjarne Dam, Porsager 34

Er Birkelundgaard det samme som Kulturhuset Birkelundgaard?

arrow Læs også: DEBAT: Ny låneaftale for Birkelundgaard

Det korte svar er nej, men ud fra nedenstående kan jeg godt få opfattelsen af, at vores politikere mener, at det er en og samme sag!

I budgetaftalen for 2020 fremgår det, at "Parterne er enige om, at når aftalen om brug af Birkelundgård skal fornyes, så skal der skabes en mere åben og ligelig adgang til brug af bygningerne, således at flere foreninger har adgang til disse - dog under hensyntagen til, at Kulturforeningen Birkelundgård skal kunne fortsætte med sine aktiviteter på stedet".

Med det politiske stormvejr der hersker omkring Birkelundgaard skabt af ovenstående budgetaftale, så er det mig bydende nødvendigt af tydeliggøre begrebet Birkelundgaard.

Gården Birkelund er en kommunal ejendom, der til dagligt omtales som Birkelundgaard.

Den er delt op i 3 bygningsgrupper, gårdsplads og haven:

En mindre bolig i den østlige længe er udlejet til privat beboelse.

Stuehuset indeholdende adskillige mødelokaler i forskellige størrelser, der kan bookes, til kommunale møder af foreninger, via kommunens bookingportal. Det skal bemærkes at Albertslund Kunstforening samt Kulturhuset Birkelundgaard har fortrinsret til et antal årlige arrangementer.

Laden, gårdspladsen, haven, samt den gamle kostald og vest-længen, med undtagelse af lokaler til Albertslund Røde Kors og Lokalhistorisk foreningen, er de lokaliteterne der danner rammen om Kulturhuset Birkelundgaard.

Hvad er Kulturhuset Birkelundgaard? Det er en 10 år gammel frivillig Kulturforening der har en låneaftale med Albertslund Kommune, der udløber 31.12.2020

Låneaftalen har i alle årene, sammen med vedtægterne for foreningen, dannet rammerne for Kulturhuset Birkelundgaard, et godt dansk princip for foreningslivet. Det har igennem årerne vist sig, at Kulturhuset Birkelundgaard har været en stor gevinst for de frivillige, gæsterne og de optrædende kunstnere. Renoveringen blev politisk besluttet, med baggrund i det store frivillige arbejde, folkene bag den voksende forening, havde vist i de første 5 år af foreningens virke.

Fem år efter renoveringen af laden, ja så, kan alle i dag se hvor fremsynet vores politikere var, da de påskønnede det store frivillige arbejde, og bevilligede penge til renovering af Birkelundladen. Den fyldes gang på gang af glade gæster, der nyder kultur til en fornuftig pris og mødes til hyggeligt socialt samvær. Samvær er netop det, der kendetegner den danske kultur og foreningsliv.

Opfordring til dig der stemte for budget 2020 i Albertslund:

Se på Birkelundgaard som en matrikel med de mange muligheder. " dog under hensyntagen til, at Kulturforeningen Birkelundgård skal kunne fortsætte med sine aktiviteter på stedet".

Vis nu tillid til folkene bag foreningen. De afgiver gerne nogle af lokalerne, men giv dem samme betingelser i den nye låneaftale, som i den gamle vedrørende Birkelundladen.

Tænker du at Birkelundladen så bare er lukket for alle andre, så tager du grueligt fejl. I de forgangne år har der været adskillige samarbejdsarrangementer med andre foreninger, naturligvis under skyldig hensyntagen til Låneaftalens indhold og foreningens vedtægter. Det er god skik!

Vi kan vel godt blive enige om, at uden Kulturforeningen Birkelundgaard, og sammen med de fremsynede politiske beslutninger, så havde Albertslund ikke en 100 år gammel bevaringsværdig gård i dag.

Og ja netop fordi gården er bevaringsværdig for Albertslunds historie, så er den, som mange ved, rimelig kostbar at vedligeholde og udvikle. Kvalitet og funktionalitet koster jo penge! .

arrow DEBAT: Husk på forhistorien til Kulturhuset Birkelundgaard
13. maj 2020 kl. 06:25 Opdateret: kl. 12:37

KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?