4. juni 2020
Vivi Nør Jacobsen, SF
gallery icon

Se billedserie

Vivi Nør Jacobsen, SF
Foto: kim wendt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Byggeri uden dumping, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Byggeri uden dumping, tak
Debat Albertslund Posten - 18. maj 2020 kl. 08:38
Af Vivi Nør Jacobsen og Søren Østergaard, SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele landet, ja hele verden er blevet godt rystet af Corona-pandemien - og den mærkes også her på Vestegnen og her i Albertslund. Virksomheder går i knæ og medarbejdere sendes hjem på corona hjælpepakker, eller bliver fyret og sendt ud i arbejdsløshed. Nu skal der heldigvis sættes lidt mere gang i hjulene, men det må ikke ske på bekostning af ordentlige løn og arbejdsforhold for dem, der holder dampen oppe på vores samfund. Derfor siger vi nej til dumping, men ja tak til byggeplaner på fair vilkår.

Corona har sat økonomien på pause, men heldigvis har Folketinget givet grønt lys til, at kommunerne kan sætte gang i renoveringer og nybyggerier. Her i Albertslund, kommer spaden også hurtigere i jorden, og det er godt og klogt, at der bliver investeret i, at vores fælles offentlige bygninger og veje får en overhaling og samtidig skaffer folk i job.

Vi er begge SF'ere. Søren i Rødovre og Vivi i Albertslund. I vores politiske arbejde kæmper vi for at vores kommuner holder fast i ordentlige løn- og arbejdsforhold. Vi kæmper for at holde den danske model i hævd og imod dumping ved at udenlandske kolleger arbejder til en ringere løn.

I de her dage glæder vi os over, at der er udsigt til en ny hal på stadion i Albertslund, og en del fremrykkede renoveringer af de fælles offentlige bygninger i begge vores byer. Og heldigvis er det lykkedes SF sammen med Socialdemokraterne og Radikale her i byen, at få lavet en aftale i forbindelse med budget for 2020 om, at Albertslund kommune skal sikre, at der ikke sker løndumping, og at der er kontrol med området. Vi forventer derfor, at der bliver ordnede forhold, når de fremrykkede byggerier går i gang i vores by. Og vi forventer, at det bliver kontroller af, at skatteydernes penge bruges uden brug af smarte fiduser og underbetalt arbejdskraft.

Albertslunds skatteydere skal vide, at vores fælles penge ikke misbruges, men investeres til gavn for mennesker i Albertslund. Og at ingen arbejder på byggerier og renoveringer i Albertslund, uden den løn og de rettigheder, som der er kæmpet for gennem årtier, ja århundreder, uanset om de hedder Rune, Rostislav eller Rodriques.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?