6. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Børnefabrikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Børnefabrikker
Debat Albertslund Posten - 20. april 2021 kl. 14:19
Af Lasse Crüger, KV-kandidat for Socialdemokratiet

Jeg har overværet det nylige kommunalbestyrelsesmøde, hvor etableringen af nye dagsinstitutioner blev diskuteret. Pga. byudviklingen skal vi skabe 1200 nye dagtilbud i løbet af de næste 10 år, man definerer det som, at man etablerer små trygge miljøer, og i samme moment, at vore institutioner skal kunne indeholde op til 150 børn. De nuværende store institutioner i kommunen er på max 100 børn, derfor hænger argumentationen - for mig - slet ikke sammen.

Jeg er som kandidat for socialdemokratiet til de kommen kommunalvalg meget ked af min gruppes beslutning på området for jeg er enig i - som Kenni Flink, Alternativet - så fint udtrykker det, på mødet, at det er Dansk Folkeparti (Tina Bodholt Nielsen) som har den bedste holdning på dette område.

Der skal max være 100 børn i institutionerne, da det er hvad både forældre og pædagoger giver udtryk for fungerer bedst men også gerne mindre. Personligt har jeg haft børn både i en stor og nu i en langt mindre institution, og kan se en umiddelbar positiv indvirkning på mine børns trivsel, efter skiftet til den mindre klub.

Jeg mener derfor ikke at vi i Albertslund etablere børnefabrikker.

Fra Banko til Parkour: I takt med, at vi bliver flere beboere i kommunen, men stadig gerne vil have, at alle Albertslundborgere får mulighed for at gå til alt fra Banko, Gospel og Ridning til Parkour, vil jeg arbejde for, at vi får en bredere udnyttelse af vore kommunale institutioner, haller sundhedshus og andre lokaler.

Som repræsentant i Idrætsrådet og Folkeoplysningsudvalget ved jeg, at vi er begrænset både af økonomi og antallet af lokaler. Mit forslag er - helt konkret - at man ansætter en aktivitetsmedarbejder, som koordinerer aktiviteterne - således, at der i de samme lokaler om dagen fx er børnepasning - om eftermiddagen er bordtennis og om aftenen afholdes bankospil.

Skimmelhund: Leif Pedersen, SF - gør i samme kommunalbestyrelsesmøde under punkt omkring asbest opmærksom på, at man - har haft skimmel-problemet i kommunen oppe i miljø og byudvalget, forvaltningen vil kigge på det efter sommerferien, men der er ikke yderligere til det emne. Det er i min terminologi ikke godt nok. Jeg ved, af egen bitter erfaring, hvor farligt det er, for mennesker, at opholde sig i, da jeg er far til 2 børn, der efter at have boet i Galgebakken i en årrække, har udviklet allergi over for skimmel.

Det er konstateret, at skimmel blandt andet kan give koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder, hovedpine, søvnbesvær, vejrtrækningsproblemer, udslæt, næseblod og en lang række andre symptomer, så når jeg, som forælder ser på, hvor byen gennemsnitligt ligger i forhold til indlæring (jf. Undervisningsministeriets målinger KL s årlige nøgletal), og jeg får som medlem af sundhedsrådet af vide at vi har en del sygefravær hos både børn og personale på skolerne, må dette være et signal til, at vi skal gå grundigere til værks, for at finde årsagen til, at forholdene ser sådan ud.

Alle vore kommunale bygninger bør være sundhedsscreenet, det er ikke nok, at foretage en luftbåren måling, der skal skimmelhund på besøg i alle vore lokaler, da Albertslund som jo bekendt er opført i en periode, hvor man havde travlt i byggeriet - men det har vist sig på længere sigt, at give svære problemer netop med indeklimaet - det være sig både skimmel, PCB og asbest.

Jeg ved, som tidligere formand i Galgebakken, at det som regel, er i det skjulte - de største problemer er gemt.


KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?