8. marts 2021
Stig Larsen. Arkivfoto
Stig Larsen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Albertslund hvor er du på vej hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Albertslund hvor er du på vej hen?
Debat Albertslund Posten - 15. februar 2021 kl. 17:42
Af Stig Larsen, Enhedslisten, Hedemarksvænge 35A

Februar 1974 flyttede jeg til Albertslund, 19 år gammel fra Frederiksberg, 47 år er det blevet til. Det var ikke på grund af skatten eller den billige husleje, så havde det været billigere at blive på Frederiksberg. Nej det var noget andet. Der var en friskhed, en forståelse af en bedre fremtid. Natur lige uden for døren, det var her København sluttede, fingerplanen lå fast. Den helt nyplantede vestskov var grænsen for vækst. Og det kunne høres, eller rettere det kunne ikke høres, der var en stilhed i forhold til storbyen. Der var meget stille, og der var mulighed for et godt børneliv, institutioner hvor man byggede på de nyeste pædagogiske principper. Man ansatte de mest visionære på området. Ligeledes på skoleområdet her skulle de nyeste pædagogiske ideer også udleves. Lærerne blev ansat før man byggede skolen, så de kunne være med til at forme bygningerne til dens formål, et godt skoleliv for børnene. Maden var der selvfølgelig også styr på. I institutionerne var der madordning, og skolerne have en kantine. Fritidstilbud til de unge som man kun kunne drømme om på Frederiksberg, var her også: Rideskole, musikskole, gokart, biograf og meget mere.

Sådan var du Albertslund, med din tæthed i de lave boliger som gav et fantastisk fællesskab, et håb om en bedre fremtid. Boliger tegnet af tidens mest fremadskuende arkitekter, væk med boligkaserner ind med plads til udfoldelse. Og var der noget der kunne gøres bedre så var et telefonopkald til Svend Åge og senere Finn lige ved hånden. Som f.eks. en sommer hvor en tom grund i centret blev til en byggelegeplads for børnene. Der var en stolthed over at bo i Albertslund, man var en del af noget større, selv i en lille by i udkanten af Storbyen

Albertslund, du er blevet voksen og ansvarlig, du har desværre også glemt det med en bedre fremtid. Børnene mistrives i dine skoler, de pædagogiske principper er blevet til spareordninger, og management. Dine ældre borgere som har mest brug for omsorg, ligger og fryser ihjel på dit nyeste plejehjem. I medens jeg skriver, ser jeg hjemmeplejen banke på hos genboen, hun står og tripper utålmodigt, det taget sin tid for den gamle mand at komme op af stolen og lukke hende ind. Der går et minut og hun er ude af døren igen, hvad har hun kunne nå på den tid?

Albertslund, dine bysbørn har svært ved at genkende dig, med dine ambitioner om vækst. Hvor er det gode børneliv blevet af, boligerne som fremmer fællesskabet, hvor er omsorgen for de svageste blevet af? Højhuse, boligspekulanter, dårlige skoler hvor en tredjedel vælger folkeskolen fra, mistrøstige institutioner, og stilhed er forsvundet. Selv det allerførste løfte løber du fra, pludselig er det ikke her byen ender, du vil bygge i Vestskoven. Og børnene som var din fremtid, dem viser du ryggen med din arrogante lukning af AMC.

Kære Albertslund, det er på tide at vågne op, det er på tide af indfri drømmen om en bedre fremtid. Måske med en ledelse der er mere i ånd med Svend Åge og Finn.


KONTAKT OS

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?