22. oktober 2021
Vinie Hansen og Kirsten Mogensen. Foto: Bo-Vest
Vinie Hansen og Kirsten Mogensen. Foto: Bo-Vest
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Albertslund har brug for blandede boligformer - det kan vi levere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Albertslund har brug for blandede boligformer - det kan vi levere
Debat Albertslund Posten - 21. september 2021 kl. 18:18
Af Vinie Hansen, formand for Vridsløselille Andelsboligforening og Kirsten Mogensen, formand for Albertslund Boligselskab

Vi har i AlbertslundPosten over den seneste periode kunnet læse flere holdninger fra politisk side til, hvilke typer boliger, der bør bygges i Albertslund. Behovet for nye boliger er tydeligt. For os i VA og AB er det vigtigt at tænke blandede boligområder ind i byplanlægningen, da det er vores erfaring, at netop de varierede boliger og dermed beboere er vigtige for om et område bliver et godt sted at bo.

Der findes i dag kun ganske få arenaer, hvor vi mødes på tværs af alder, etnicitet og familietyper. De almene boligområder er en af disse arenaer. Her mødes folk på kryds og tværs og kommer hinanden ved. Vores områder har stor tradition for frivilligt arbejde, og beboerne løfter store frivillige opgaver, i områderne såvel som i resten af byen.

Et boligområde er mere end bare et sted at bo. Det er et sted, hvor generationer mødes og drager nytte og glæde af hinanden. En blandet beboersammensætning fremmer godt naboskab og gør lokalområdet mere attraktivt.

Det er vigtigt for vores to almene boligorganisationer at være en aktiv part i byudviklingen. Vi kan se et behov for nye og flere boliger til både unge og ældre, men også til familier.

Derfor vil vi i AB og VA bidrage med både ungdomsboliger, hjemtagelsesboliger, seniorboliger og ældreboliger.

Vi bygger også gerne nye almene familieboliger. Der er flere udbygningsområder som COOP-byen og Herstedernes Industripark, hvor der er plads til at bygge nyt. Selvom nye almene boliger er dyre, er de som udgangspunkt billigere end privat udlejning, og de bliver billigere med årene, ligesom den fleksible udlejning i almene boliger giver plads til alle. Her kan mennesker bo fra de første spæde skridt til en forhåbentlig aktiv seniortilværelse.

For AB og VA er det et mål at bidrage til en byudvikling, der gør Albertslund attraktiv for alle grupper og ruster os til fremtiden. For Albertslund skal være en by for alle, og det skal vi tænke ind, når vi bygger nyt.


KONTAKT OS

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?