5. april 2020
Ina Strøjer-Schmidt (SF) (1)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: 2,5 millioner kroner på vej til flere voksne i Albertslund Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: 2,5 millioner kroner på vej til flere voksne i Albertslund Kommune
Debat Albertslund Posten - 25. februar 2020 kl. 05:00
Af Ina Strøjer-Schmidt, folketingskandidat for SF, Københavns omegnskommuner
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste uger har jeg deltaget i forhandlingerne om udmøntningen af minimumsnormeringerne, og der er nu faldet en delaftale på plads mellem regeringen og støttepartierne. Der er blevet aftalt, at de 500 millioner kroner som kommunerne får i 2020, som en del af finanslovsaftalen om minimumsnormeringer, skal fordeles efter kommunernes børnetal og udelukkende må bruges på pædagogisk personale.

Det har været vigtigt for SF, at pengene kun må bruges på pædagogisk personale. På den måde sikres, at pengene ikke bare "forsvinder" til noget andet i kommunen, men går til det de faktisk er tiltænkt. For Albertslund Kommune betyder det, at der i 2020 vil være mulighed for at ansætte ekstra pædagogisk personale for 2,5 millioner kroner, og dette beløb vil stige til det tredobbelte i løbet af de næste år.

Vi fortsætter forhandlingerne over de næste uger. Her skal vi nå til enighed om, hvorvidt minimumsnormeringerne skal beregnes for hver institution, eller som et gennemsnit af alle institutioner i kommunen. SF kæmper for at personalenormeringen skal tælles for hver institution, da dette giver mere gennemsigtighed og dermed bedst sikrer, at de flere voksne kommer alle kommunens institutioner til gode.


KONTAKT OS