9. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vis nu, I ikke lader jer styre af DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vis nu, I ikke lader jer styre af DF
Debat - 14. april 2021 kl. 15:43

Til integrationsministeren (S)

Kære Mattias Tesfaye,

Vi er en gruppe lektiehjælpere, som gennem flere år med glæde og beundring har fulgt syriske flygtninges vej ind i det danske samfund, og som nu med bekymring oplever, hvordan din hjemsendelsespolitik ængster dem.

Vi er i tvivl om, hvorvidt du læser de breve, vi skriver til dig, men vi vil alligevel fortsætte i håbet om at kunne få dig til at standse op og overveje, om den politik, du fører over for syrerne, er menneskeværdig. Du taler om, at vi giver dem tryghed i Danmark, indtil de kan sendes hjem. Men du giver jo ikke tryghed, du smadrer deres livsgrundlag. Tryghed er ikke tryghed, hvis man hele tiden er bange for, hvad morgendagen bringer.

I forvejen er det sårbare mennesker med mange problemer i bagagen, men trods alle odds har de fleste alligevel formået at skabe sig en tilværelse i Danmark. Vi ser, at voksne, der har fået et arbejde, i den grad lægger sig i selen for at forsørge familien og også give noget tilbage til samfundet. Børnene lærer dansk på rekordtid og arbejder flittigt og ambitiøst i skolen. De fleste danskere kender formodentlig fra deres arbejde, studier, naboskab eller foreningsliv syrere, der gør alt hvad de kan for at vise samfundssind i vores land.

Det handler ikke om tal
Integrationsindsats handler ikke om tal. Du ved jo godt, at alle de tal, din integrationsordfører slynger om sig, er forkerte, men hvis du vil se voksende tal for kriminalitet, ødelagte familier og psykiske sammenbrud, så er det da den lige vej at tvangsflytte dem til udrejsecentre, hvor man som bekendt ikke kan leve et normalt hverdagsliv, og hvor man lige så stille bliver nedbrudt.

Vi mener heller ikke, at regeringen behøver være bange for, at en følsom folkestemning skal gribe om sig og skabe præcedens, for i syrernes tilfælde er det jo sådan, at Danmark står helt alene med en ekstrem linje. Ingen andre lande, vi ellers sammenligner os med, mener, at Damaskusområdet er sikkert og velegnet til hjemsendelse af flygtninge.

Vis nu, at I ikke lader jer styre af Dansk Folkepartis demagoger, gå ud med solidaritet og hjælp til mennesker i nød.

Vis, I er socialdemokrater.
Medunderskrivere: Alma Rasmussen, Anette Brink, Anette Kruse, Bente Ramskov, Benthe Kingo, Birgit Birch Henriksen, Birgitte Sørensen, Britha Nielsen, Hanne-Marie Zieler, Ingrid Dybvad, Lis Hjorth, Lisbeth Pedersen, Mogens Toft Jensen, Tine Munk, Aase Birgitte Dahlberg og Annette Bruun, som alle er med i en sprogcafe, hvor de, når ellers corona tillader det, underviser folk, der har brug for det. De fleste, der kommer i sprogcafeen, er syrere. I coronatiden har de hjulpet, så godt de kunne på afstand.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?