23. juni 2021
Hans Andersen
gallery icon

Se billedserie

Hans Andersen
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil sikre mobiliteten i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil sikre mobiliteten i Nordsjælland
Debat - 14. maj 2021 kl. 16:19

Infrastruktur

Af Hans Andersen, Sophie

Løhde og Claus Hjort Frederiksen - alle MF (V)

Infrastrukturen i Nordsjælland har alt for længe været nedprioriteret. Det vil Venstre lave om i den kommende infrastrukturaftale frem mod 2035.

Regeringen har prioriteret andre landsdele meget højt i deres infrastrukturudspil. Eksempelvis vil Socialdemokratiet etablere en helt ny østjysk jernbane og togbro over Vejle Fjord. Vi ønsker derimod at prioritere klogt frem for et prestigeprojekt, som der ikke er det store behov for. Til gengæld er der et massivt behov for at forbedre forholdene for de nordsjællandske borgere.

Vi prioriterer derfor i vores udspil endnu flere penge til både vej- og toginvesteringer i Nordsjælland.

Vi skal selvfølgelig have motorvej helt til Frederikssund og Hillerød. De projekter er allerede blevet forsinket af den nuværende regering. De skal i gang nu!

Derudover afsætter Venstre bl.a. penge til et statsligt tilskud til at opgradere den kommunale vej mellem Helsinge og Hillerød til en firesporet motortrafikvej.

Bilisterne på den strækning er i dag vant til massiv trafik morgen og eftermiddag, hvilket resulterer i alt for mange ulykker. Det skal laves om.

Yderligere vil vi udvide Helsingørmotorvejen på strækningen mellem Hørsholm S og Isterød. Den har Socialdemokraterne helt glemt, selvom de tidligere havde det med i deres planer.

Men vi skal også forbedre kapaciteten og optimere rettidigheden for togpendlerne i Nordsjælland.

Vi foreslår derfor, at der laves en analyse af driften og herunder mere regelmæssig drift på Kystbanen, samtidig med at der undersøges mulighederne for at udvide S-togdriften mellem Farum og Hillerød. Kollektiv transport og privatbilismen skal gå hånd i hånd.

Yderligere vil vi i Venstre sikre parallelitet mellem Kronprinsesse Marys Bro, evt. den kommende havnetunnel og den 3. Limfjordsforbindelse.

Her er det afgørende for Venstre at tage et opgør med ulogisk og uretfærdig brugerbetaling, hvis ingen andre steder finansieres af brugerbetaling. Det kan ikke være rimeligt.

Det er vores prioriteter for Nordsjælland, og vi vil kæmpe hårdt for, at regeringen dropper prestigeprojekterne og i stedet gør det fornuftige.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?