19. oktober 2019
Historierne fra virkeligheden har gjort dybt indtryk på mig, og de tusindvis af børn, forældre og bedsteforældre, der demonstrerede overalt i landet for nylig, gjorde det lysende klart, at de mange historier ikke er enestående. De fortæller om en hverdag, som alt alt for mange børnefamilier kan nikke genkende til, skriver Pia Olsen Dyhr. Billedet er fra en demonstration i Næstved.                                       Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Historierne fra virkeligheden har gjort dybt indtryk på mig, og de tusindvis af børn, forældre og bedsteforældre, der demonstrerede overalt i landet for nylig, gjorde det lysende klart, at de mange historier ikke er enestående. De fortæller om en hverdag, som alt alt for mange børnefamilier kan nikke genkende til, skriver Pia Olsen Dyhr. Billedet er fra en demonstration i Næstved. Foto: Niels Brande
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil have minimums- normeringer nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil have minimums- normeringer nu
Debat - 15. april 2019 kl. 14:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Pia Olsen Dyhr Formand for SF

De sidste uger har forældre og pædagoger fortalt historier om børnelivet i vores institutioner. De har fortalt om børn, der bliver glemt på legepladsen. Om bleer, der ikke bliver skiftet. Om sår, buler, ja sågar albuer, der er gået af led, uden at pædagogerne har haft tid og mulighed for at tage sig af det.

Det er chokerende, men det kan ikke komme bag på nogen, når vi samtidig hører frustrerede pædagoger fortælle om at stå alene med alt for mange børn uden en chance for at give dem alle den omsorg, trøst og hjælp, som de har brug for.

Historierne fra virkeligheden har gjort dybt indtryk på mig, og de tusindvis af børn, forældre og bedsteforældre, der demonstrerede overalt i landet for nylig, gjorde det lysende klart, at de mange historier ikke er enestående. De fortæller om en hverdag, som alt alt for mange børnefamilier kan nikke genkendende til.

Tænk. at vi er kommet dertil. Tænk, at der er forældre, som ikke er trygge ved at aflevere deres børn i institutionerne, fordi der er ikke er hænder nok til at sørge for deres mest basale behov. Tænk, at der er dygtige pædagoger, som siger op efter at passet vores børn i årtier, fordi de ikke længere kan bære, at forholdene efterhånden er blevet så elendige.

De mest basale behov
Det er ikke længere et spørgsmål om, at vores dygtige pædagoger mangle tid og hænder til omsorg, leg og læring, så børnene kan udvikle sig og vokse som mennesker. Det er et spørgsmål om ikke længere at kunne love, at der er ressourcer til at imødekomme vores børns mest basale behov.

Imens taler regeringen udenom. Den regering, der har brugt 21 milliarder på skattelettelser, mener ikke, at der er råd til at afsætte to milliarder til at indføre minimumsnormeringer.

Men jeg er træt af argumentet om, at det er for dyrt.

Spørgsmålet er ikke, om vi har råd til minimumsnormeringer. Spørgsmålet er, om vi har råd til at lade være? Børn skaber deres grundlæggende kompetencer, mens de går i vuggestue og børnehave. Det er verdens bedste investering at investere i børneområdet. I øjeblikket kan vi ikke en gang garantere, at de får deres mest basale behov dækket.

I SF's optik er der kun en vej at gå: Indfør minimumsnormeringer nu! Alle kommuner skal have penge til altid at kunne ansætte minimum én pædagog til tre børn i vuggestuen og én pædagog til seks børn i børnehaven.

Ikke bare fordi det er verdens bedste investering i fremtiden, men fordi vi simpelthen ikke kan være andet bekendt over for vores børn.