19. januar 2021
Mikkel Andersen ¬  ¬ Socialdemokrat Gribskov
Mikkel Andersen ¬ ¬ Socialdemokrat Gribskov
Foto: CARSTEN LUNDAGER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal passe godt på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal passe godt på hinanden
Debat - 27. november 2020 kl. 06:57

Hård hverdag

Af Mikkel Andersen
Formand for 3F Frederiksborg

Det er en hård tid, vi står i, hvor vi igen ser et højt smittetryk med Covid-19. Vi er ved at være slidte, og vores overskud i dagligdagen er måske ikke så stort. Irritation over mundbind eller andre restriktioner kan let blive til en sur bemærkning til buschaufføren, ambulanceredderen eller sosu-medarbejderen. Det er ikke fair.

Under coronakrisen er det for alvor blevet tydeligt, hvem der er vigtige for, at hjulene holdes i gang. Medarbejdere, der på trods af stor risiko for smitte udfører deres nødvendige arbejde, ofte under særligt hårde vilkår netop nu.

Tænk på sosu'erne på hospitalet og i hjemmeplejen eller buschaufførerne, der sørger for, at vi kan komme til og fra arbejde og uddannelse. Rengøringspersonalet, der spritter af og gør ekstra rent, eller pædagogmedhjælperne, der hver dag tager imod vores børn.

Besværlig hverdag
Det skal vi værdsætte - også når hverdagen er besværlig. Vi følger Sundhedsstyrelsens anvisninger og passer på hinanden. Vi skal også huske at passe på hverdagens helte. Lad ikke dine frustrationer gå ud over dem, der servicerer dig. Mundbindet skjuler dit smil, så opbakning gennem en venlig bemærkning luner.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?