1. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal også huske andre end coronapatienterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal også huske andre end coronapatienterne
Debat - 27. marts 2020 kl. 15:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedskrise
Af Jacob Jensen, MF (V) Medlem af Regionsråd Sjælland

Vi er midt i en historisk sundhedskrise som følge af corona-virussen. Der udvises en meget stor grad af fleksibilitet blandt personalet i sundhedssektoren, som i disse dage omskoles til at kunne håndtere et forventeligt stadig større antal patienter med corona. Mange planlagte behandlinger er ved at blive udskudt for at skabe kapacitet til denne omstilling. Hele afdelinger bliver flyttet, eller planlagte flytninger udskydes. Det er en kæmpe omstrukturering, der normalt ville tage år, som nu sker på få uger.

Jeg har dog et budskab både som en del af den politiske ledelse i Region Sjælland og som medlem af Folketinget: Vi skal fortsat tage os godt af alle andre patienter - naturligvis som altid med særligt fokus og prioritering af de patienter, som har kritiske sygdomme, og hvor tidsfaktoren er afgørende for behandlingen. Det er f.eks. kræft, hjerte, blodpropper m.v. Og det gælder også for vores psykiatriske patienter, som i mange tilfælde bliver ekstra pressede, når man bliver isoleret, og når dagligdagen ikke er, som den plejer at være.

Lidt »coronablinde«
Vi må ikke lukke alt ned for at håndtere corona, hverken i sundhedssektoren eller i det omkringliggende samfund. Og det sker da heller ikke. Jeg rejser dog det flag, at vi både politisk og administrativt husker hinanden på, at der findes andre patienter end dem med corona, da vi alle nok i denne tid er blevet lidt »coronablinde«. Vi skal jo nødig have udskiftet de daglige opdaterede statistikker i aviserne over antal smittede, indlagte og døde med corona med statistikker over dødsfald andre steder i sundhedssektoren som følge af manglende behandlinger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?