30. maj 2020
Der er ingen tvivl om, at vi i stadig højere grad får brug for Hjemmeværnet i de kommende år. Vores tryghed er i den grad udfordret af mange forskellige trusler ude såvel som hjemme, skriver forsvarsministeren.
gallery icon

Se billedserie

Der er ingen tvivl om, at vi i stadig højere grad får brug for Hjemmeværnet i de kommende år. Vores tryghed er i den grad udfordret af mange forskellige trusler ude såvel som hjemme, skriver forsvarsministeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har brug for erfarne ledere - også dem over 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har brug for erfarne ledere - også dem over 60 år
Debat - 28. oktober 2019 kl. 13:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Trine Bramsen (S) Forsvarsminister

Der er ingen tvivl om, at vi i stadig højere grad får brug for Hjemmeværnet i de kommende år. Vores tryghed er i den grad udfordret af mange forskellige trusler ude såvel som hjemme. Der brug for alle gode kræfter i det danske Hjemmeværn, der med sit brede spektrum af kompetencer kan bidrage til at løse de mange forskelligartede opgaver, som det nye trusselsbillede tilsiger - ude såvel som hjemme.

Jeg er fuld af beundring for og taknemmelighed over den høje faglighed og det store engagement, som jeg har mødt på mine ture rundt i landet. Faglighed og engagement er for mig at se selve fundamentet for Hjemmeværnet. Og det samme er frivillighed. Jeg er fuld af respekt over for de frivillige i Hjemmeværnet. De frivillige i Hjemmeværnet bruger hvert eneste år mange timer væk fra deres nærmeste på at sikre, at vi andre kan bo og leve trygt i Danmark. Det synes jeg vi skylder dem stor tak for. Der er hårdt brug for deres indsats.

Derfor blev jeg også forundret over at høre, at vi har en lovgivning, der betyder, at vi siger farvel og tak til befalingsmænd i Hjemmeværnet, når de har rundet 60 år. Det mener jeg ganske enkelt er uhensigtsmæssigt. Selvom man runder 60 år, er man ikke for gammel til at være en dygtig leder. Heller ikke i Hjemmeværnet. Tværtimod. Man har erfaring, ro og overblik. Og mange er fortsat i rigtig god fysisk form.

Mental og fysisk form
Derfor ønsker jeg at afskaffe den bestemmelse, der forhindrer dygtige frivillige folk i at fortsætte det gode arbejde. Det må være evnerne som leder og den mentale samt fysiske form, der er afgørende for, om man kan fortsætte eller ej. Det gælder i øvrigt uanset om man er 40, 60 eller 70 år.

Vi har naturligvis også brug for de unge, der vil være med til at passe på danskerne. Men opgaverne i de kommende år er så store og komplekse, at vi simpelthen ikke kan tillade os at smide guld på gaden. Vi får brug for al den erfaring og viden, som Hjemmeværnet repræsenterer. Afskaffelsen af alderskriteriet på de 60 år er et klart signal fra min side om, at alle er værdsat. Dertil kommer, at vi kan spare en del bureaukrati, der lå gemt i de kringlede dispensationsregler, som har været håndhævet gennem en årrække.

Jeg kan ikke sige det nok gange: Tak til alle jer i Hjemmeværnet, der bidrager, har bidraget eller ønsker at bidrage i fremtiden! Uanset alder. I er og bliver en vigtig brik for at sikre et trygt Danmark.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?