20. september 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi er klar til at stoppe Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er klar til at stoppe Ring 5
Debat - 14. november 2019 kl. 14:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trafik

Af Morten Messerschmidt MF (DF) Valgt i Nordsjællands Storkreds

Ring 5 fyldte meget i valgkampen her i Nordsjælland. De færreste ønsker den nye motorvej, som efter de gamle planer skal pløjes igennem vores smukke natur. Men i årti efter årti har nordsjællændere i almindelighed og lodsejere i særdeleshed måttet acceptere at være på pinebænken, når Folketinget har nægtet at hæve reservationen på de arealer, som efter den gamle plan skal asfalteres og omdannes til motorvej.

Mange er direkte ramt. I Fredensborg gælder det områder som Nybo, Toelt, Kirkelte og Fredtofte. I Egedal vil især Hove blive ramt. Men endnu flere er berørt af den planlagte transportkorridor, der går helt tæt på både Knardrup, Dageløkke, Avderød og flere andre af de smukke landsbyer i Nordsjælland. Det var derfor ikke uden grund, at spørgsmålet om arealreservationer igen spillede en central rolle i vores valgkamp.

Og den gode nyhed er, at indtil flere partier gav håndslag på at ville hæve reservationerne. Ikke sådan forstået, at der nu bare skal kunne bygges industri eller boliger i de reserverede områder. Mange af dem er i dag noget af den vilde natur, som fortjener bevaring, og hvor en ophævelse af reservationerne først og fremmest skal sikre denne særlige natur, som alle forbinder med Nordsjælland. Men ved at hæve reservationerne giver vi først og fremmest borgere og lodsejere vished. I dag er alle holdt på kogepladen. Og det er selvsagt ikke acceptabelt - især ikke når hovedparten af Nordsjællands indbyggere ikke ønsker den nye motorvej.

Uvant makkerskab
I et lidt uvant makkerskab har Radikale Venstres Martin Lidegaard og jeg derfor nu fremsat forslaget om at fjerne arealreservationerne. Det kunne man læse her i avisen 12. november, hvoraf det også fremgår, at indtil flere af de andre partier har tilsluttet sig forslaget. Det tegner med andre ord godt, selvom vi endnu mangler at høre fra både Venstre og Socialdemokratiet. Især det sidste kan undre lidt. For i valgkampen var indtil flere af de lokale socialdemokrater på banen med løfter om at ville støtte forslaget. Men det kan naturligvis komme, når selve behandlingen går i gang.

For Lidegaard og mig er det klart, at den nordsjællandske sag er vigtigere end partipolitik. Derfor lægger vi gerne uenigheder til side for den fælles sag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?