8. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi er i kamp mod uret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er i kamp mod uret
Debat - 13. juli 2020 kl. 07:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Genopretning
Af formand for
Europabevægelsen

Stine Bosse

Den 17. og 18. juli bliver skæbnesvangre dage for os alle. De europæiske stats- og regeringschefer skal prøve at nå til enighed om en genopretningspakke for EU.

Danmark er, som mange læsere nok er bekendt med, gået med i en gruppe, der går under navnet »De sparsommelige fire«. Dén gruppe kæmper for, at de nationale udgifter til pakken skal være så små som muligt.

Regeringen hævder, at det skulle være godt købmandskab. Men vi skal huske, at over halvdelen af Danmarks eksport går til andre EU-lande. Vi har - og det mener alt fra Dansk Industri til fagforbundet Dansk Metal - allermest gavn af, at de lande, vi eksporterer til, får boostet deres økonomi.

Faren er, at pakken kommer for sent. Simpelthen fordi Danmark er med til at stikke en kæp i hjulet. Og vi er virkelig i kamp mod uret lige nu. De fleste husker vel, hvordan det gik under finanskrisen. Man sparede. Og man ventede alt for lang tid med at reagere. Det kom til at koste danske arbejdspladser. Og der blev færre varmer hænder til vores ældre. Finanskrisen viste med al tydelighed, at vi er helt afhængige af, hvad der sker med EU's økonomi. Alt andet er en illusion.

Forløbet fra finanskrisen må simpelthen ikke gentage sig. Hvis genopretningspakken skal vedtages, kræver det enighed blandt alle 27 stats- og regeringschefer. Europabevægelsens opfordring er helt klar:

Vi er i kamp mod uret lige nu. Vi er i samme båd. Hvis båden kæntrer, går det ud over os alle sammen. Hvis Italien trækker vand ind, ja så rammer det Frankrig og Tyskland benhårdt, og dermed er Danmarks nære eksportlande også ramt. Lad os få en genopretningspakke i juli!

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?