1. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uretfærdigt at fyrede overses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uretfærdigt at fyrede overses
Debat - 30. marts 2020 kl. 06:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjælpepakker

Af Hans Nissen Formand, 3F Nordsjælland Øst, Helsingør

Danmark er ramt af en krise, der kalder på fælles indsats, samfundssind og ikke mindst hjælp til dem, der rammes af de restriktioner, regeringen og Folketinget, både klogt og nødvendigt, lægger på vores hverdag.

Der er spændt et godt sikkerhedsnet ud under erhvervene og stor tak for det. Vi er afhængige af at have et velfungerende erhvervsliv. Det er fint, at bankerne aktiveres, at der stilles statsgarantier, at der laves lønkompensationsordninger og meget mere. Det kan regeringen ikke roses nok for, for uden det vil Danmark sejle direkte ind i en uoverskuelig økonomisk og menneskelig krise.

Men der er nogen, der ikke er taget hånd om. I 3F Nordsjælland Øst er der på 12 dage kommet ikke færre end 114 nye ledige på grund af Covid-19, og ledighedstallet eksploderer over hele landet.

Desværre har regeringen og Folketinget glemt også at spænde et net ud under de normalt flittigt arbejdende 3F'ere og andre, der nu fuldstændigt uden egen skyld mister jobbet. De får en betydelig indtægtsnedgang, fordi dagpenge maksimalt kan udgøre 19.000 kroner.

Det står i skærende kontrast til den hjælpepakke, der er skruet sammen til selvstændige, som kan få 23.000 kroner i måneden, uden at have betalt for at være arbejdsløshedsforsikret. I 3F Nordsjælland Øst synes vi, at det er rigtigt fint, at fællesskabet tager hånd om de selvstændige. De har i høj grad fortjent samfundets håndsrækning i denne svære tid.

Men det er dybt uretfærdigt, at lønmodtagere, der mister jobbet, skal leve af 4000 kroner mindre på trods af, at de har betalt A-kassebidrag til statskassen i årevis. Det er simpelthen ikke fair. Der er også brug for en hjælpepakke til dem, der bliver ramt af virksomhedernes tilpasning af arbejdskraft.

Så derfor, i 3F Nordsjælland Øst forventer vi, at regeringen på næste pressemøde meddeler, at nu er krisepakken klar til de ledige, så de kan få dagpenge der minimum svarer til det, selvstændige kan få.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?