3. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troværdig valgkamp, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troværdig valgkamp, tak
Debat - 12. juni 2021 kl. 08:23

Af Peter von der Hude
Camarguevej 8, Vinge

Frederikssund

Man skulle ikke tro det i juni måned, men den er god nok. Lige nu arbejder partierne på højtryk med at færdiggøre kandidatlister til kommunalvalget og samtidig finpudse partiprogrammerne. Snart skal kandidaterne vælges til en placering på valglisten og jo højere en placering des bedre. Medmindre man kan vinde vælgernes gunst på en anden og troværdig vis.

En valgkamp plejer at starte godt op. Alle er ofte enige om spillereglerne, og går fint i takt efter en nøje anlagt valgstrategi, men efterhånden som vi nærmer os valgdatoen, så bliver det mere og mere uskønt. Ja det bliver et festfyrværkeri af utroværdige valgløfter og alles kamp mod alle for en plads i byrådet.

Og her, kære kandidat til kommunalvalget, kommer du ind i billedet.

Urealistiske valgløfter
Det eneste vi borgere ikke ønsker er, at kandidaterne forsøger at overgå hinanden med valgløfter, som er urealistiske og utroværdige, så lad os lave en aftale. En aftale mellem kandidaterne og os - vælgerne. Gør valget troværdigt. Kom med din eller jeres tanker og ideer gennem politiske budskaber, men sørg for at der kan redegøres for hver en krone, som du ønsker at bruge, og hvor de skal komme fra. Det hedder troværdighed og økonomisk realisme.

Vi, vælgerne, vil under valget gang på gang spørge ind til, hvor pengene skal bruges, og hvor de skal tages fra, når de skal bruges! Her bliver du som kandidat maks. presset. Pengene kan ikke bruges flere gange og skal findes andre steder i budgettet. Hold jer for gode til at smide valgflæsk på grillen. Gør valget troværdigt gennem ansvarlighed- det fortjener borgerne.

Taberne bliver de kandidater, som ikke er troværdige gennem valgkampen og lover til højre og venstre uden et økonomisk grundlag og fundament. Lad os aftale, at vi skaber en fair, troværdig og realistisk valgkamp - det fortjener borgerne i kommunen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?