23. juni 2021

Julie Herdal Molbech, folketingskandidat R
Julie Herdal Molbech, folketingskandidat R
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tak til flygtninge og indvandrere for hjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tak til flygtninge og indvandrere for hjælpen
Opdateret 15. maj 2021 kl. 09:17
Debat - 14. maj 2021 kl. 16:20

Multikultur

Af Julie Herdal Molbech

Folketingskandidat (R), Helsingør, kandidat til regionsrådet

Danmark er et multikulturelt land. 14 procent af befolkningen kommer fra et andet land - og en lidt mindre andel af dem fra et ikke-vestligt land. Og hurra for det! Tak til alle polakker, tyrkere, irakere, sudanesere, somaliere, iranere, pakistanere, kurdere mm. for at I er her. I gør Danmark til et langt mere spændende land, end vi ellers havde været. I har hjulpet Danmark, da vi manglede hjælp med roeplukning - og I bidrager til samfundet på alle mulige måder i dag - i sundhedssektoren, i plejesektoren, i skolerne, på universiteterne, i politiet - i demokratiet! Og I er dem, der rydder op i gaderne, når de »danske« har festet natten lang og gør rent i folks private hjem - for den slags jobs er svære at afsætte til »danskere«.

Skrøbelig »danskhed«
Vores samfund ville gå til grunde, hvis vi ikke fik input fra andre kulturer. Hvordan skulle vi ellers kunne forstå vores omverden? Og ikke mindst de markeder, vi gerne vil sælge vores varer på? Jeg er efterhånden målløs, når jeg ser opgørelser over »kriminalitet begået af personer med ikke vestlig baggrund« eller hører regeringen tale om »nødvendigheden af at opretholde midlertidigheden« over for syriske flygtninge. Alt andet lige (og det er en del): Hvad er det egentlig for en forestilling, der ligger bag denne retorik: At Danmark ville være et meget bedre land, hvis vi allesammen var ens! Og når nu man ikke ligefrem må diskriminere på hudfarve - for så bliver det nemlig kriminelt - så foregår diskriminationen på kultur og etnisk oprindelse: Det er andre menneskers værdier, den er gal med. Man må forstå, at »danskhed« er så skrøbelig og forældet en størrelse, at den ikke tåler nogen form for forandring.

Er du dansk? Sådan helt rigtigt: Har du en kuglegrill? Kalder du dig »feminist«? Klipper du din hæk? Holder du en dansk avis? Kender du kongerækken? Er du religiøs? Synger du fra den danske højskolesangbog? Elsker du frikadeller? Elsker du shawarma? Har du et sommerhus? Tager du på skiferie? Drikker du alkohol (mere end du burde)? Ja og nej - ikke? Pointen er selvfølgelig, at der ikke er nogen måde at være 'rigtig dansk' på. Alle mennesker, der bor i Danmark, er en del af vores samfund: Det er »danskheden«, som den er i dag. Med alle mulige kulturelle udtryk.

Lad os nu vågne op til realiteterne: Samfundet kan slet ikke fungere uden alle de borgere med udenlandsk baggrund, som bidrager alle mulige steder i Danmark. Den politiske debat herhjemme er pinligt selvoptaget - og det skader mennesker, samfund og konkurrenceevne. Til forfægterne af den »danske kultur«: Den ikke er, hvad den har været - den er på vej til at blive bedre - takket være indvandrere og flygtninge!

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?