24. november 2017
Danmark har et godt sundhedsvæsen, men hvis det også i fremtiden skal være i verdensklasse, er vi nødt til at se i øjnene, at det ikke er gratis, skriver Pia Olsen Dyhr.
gallery icon

Se billedserie

Danmark har et godt sundhedsvæsen, men hvis det også i fremtiden skal være i verdensklasse, er vi nødt til at se i øjnene, at det ikke er gratis, skriver Pia Olsen Dyhr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop sparekrav til sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop sparekrav til sygehusene
Debat - 15. maj 2017 kl. 09:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Pia Olsen Dyhr Formand SF
Vi har nået grænsen. Grænsen for hvor hurtigt der kan løbes på sygehusgangene, uden at vi risikerer at gå på kompromis med kvaliteten i vores sundhedssystem. Produktivitetskravet betyder nemlig, at vi beder de ansatte lave mere for de samme penge. Derfor siger SF stop for det årlige sparekrav til sygehusene.

Det er helt urimeligt, når både ansatte og patienter oplever, at der ikke er tid til at give en god og ordentlig behandling på landets sygehuse. Vi kan ikke leve med et sygehusvæsen, som ikke længere kan løfte kerneopgaverne, som gør patienter og pårørende utrygge, og som presser de mennesker, der skal passe på os så meget, at flere går ned med stress. Hverken portøren, sosu'en, sygeplejersken eller lægen kan løbe hurtigere, og derfor er det helt klart, at vi skal stoppe nedskæringerne i vores sundhedsvæsen.

Derfor vil vi i SF afskaffe produktivitetskravet. Så sent som i forrige uge var vi tæt på at komme i mål med at skabe flertal uden om regeringen. Her havde SF indkaldt til debat om sygehusvæsnets fremtid og afskaffelsen af det forhadte to-procent-krav. Desværre bestemte Socialdemokratiet sig for ikke stemme for vores forslag.

Godt, men ikke gratis
Danmark har et godt sundhedsvæsen, men hvis det også i fremtiden skal være i verdensklasse, er vi nødt til at se i øjnene, at det ikke er gratis. Og selvom teknologien gør, at vi på nogle områder kan slippe billigere for eksempel med brug af telemedicin, lægekonsultationer over nettet eller optimering af arbejdsgangene på sygehusene, kan vi ikke klare det, hvis besparelserne fastholdes.

Lad os lytte til de ansatte og sikre dem ordentlige og værdige forhold at udøve deres arbejde under. Og til patienter når de fortæller, at tempoet går ud over deres behandling. På trods af det skuffende resultat i sidste uge kæmper SF videre for afskaffe det hovedløse sparekrav nu.