17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop »børnenes statsminister« før det er for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop »børnenes statsminister« før det er for sent
Debat - 27. april 2021 kl. 11:05

»Børnene først«
Af Julie Herdal Molbech,

folketingskandidat,
kandidat til

Region Hovedstaden,
Radikale Venstre

»Vi frygter derfor, at udspillets konsekvenser for vordende forældre med funktionsnedsættelser bliver flere spædbørnsadoptioner i stedet for støtte. Dette vil være diskrimination og uforeneligt med FN's konvention om rettigheder for personer med funktionsnedsættel- ser, handicapkonventionen«, skriver Bo Hjejlskov sammen med flere fagpersoner med mange års erfaring i anbringelser af børn i høringssvar til regeringens udspil »Børnene først«.

Det er mildest talt underligt, at arbejderklassens parti - det parti, der historisk har stået på folkets side, på den lille mands side, på lighedens side - i disse dage brander sig på ideen om »sammenhæng« og på denne måde fører krig imod nogle af de allersvageste i vores samfund: Børn og forældre med psykiske og sociale handicap.

Hvor fagkundskab igennem årtier har vist, at anbringelser af børnene ikke har nogen gavnlig effekt, vil regeringen med sit udspil skille disse børn og forældre ad meget tidligere og uden mulighed for hjembringelse. Regeringen er flere gange gjort opmærksom på, at der IKKE findes evidens for, at dette skulle gavne hverken børn eller forældre. Det gør derimod hjælp til at klare forældreopgaven.

Regeringen - og andre politikere - har også fået at vide, at tvangsadoption indebærer stor risiko for, at forældre modtager et barn med store vanskeligheder, som de (ligesom barnets biologiske forældre) vil behøve hjælp til at klare: Men der følger ikke hjælp med.

Og mange fagpersoner har gjort opmærksom på den manglende retssikkerhed, som vi allerede kender på anbringelsesområdet: Den tager »Børnene først« slet ikke stilling til. Danmark er allerede på kant med EU's menneskerettigheder her (!).

Så hvad driver dette udspil? Denne iver efter at være »børnenes statsminister« på sin helt egen tonedøve måde?

Hvad er en regerings hensigt med at ignorere fagkundskab? (Jeg lytter gerne til svar).

Jeg håber, at andre partier og politikere er ansvarlige nok til at få dette udspil stoppet. Forhandlingerne foregår nu. Og fint nok, at man vil gøre det bedre for udsatte børn - men så gå tilbage til tasterne og skriv et udspil, der rent faktisk gør det.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?