30. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sport og spil - en farlig cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sport og spil - en farlig cocktail
Debat - 06. november 2019 kl. 13:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fritid

Af Morten Bødskov Skatteminister (S)

Som livslang fodboldfan har jeg ikke tal på, hvor mange aftener jeg har brugt enten på stadion eller derhjemme på sofaen foran fjernsynet. For mig er fodbold mere end bare sport - det er det danske foreningsliv i topform, det er fællesskab, og det er loyalitet med ens klub. I mit tilfælde Brøndby.

Jeg har gennem mit liv opbygget utallige gode minder i sportens tegn, men i løbet af de seneste år er der sket en udvikling, der er en torn i øjet for mig som sportsentusiast.

Det er efterhånden blevet umuligt at glæde sig over en sportsbegivenhed uden at blive overdænget af spilreklamer og kviklånstilbud. Man skal selvfølgelig have lov til at spille, hvis det er det, man vælger, men for de 125.000 danskere, der har spilproblemer, er disse reklamer kun med til at gøre skaden større. Og det er et problem.

Det er desværre heller ikke det eneste problem, jeg for tiden kan se på spilområdet. Flere medier har afdækket, hvordan kiosker og tankstationer ikke tager deres ansvar alvorligt og sælger spil til unge mennesker under 18, selv om det er ulovligt. Det er simpelthen for dårligt.

Sport er fantastisk, men ludomani er forfærdeligt. Vi bør som samfund arbejde for at bekæmpe de her problemer - ikke skabe grobund for, at de kan blomstre.

Derfor er jeg også stolt af Spillemyndigheden og det arbejde, den leverer med deres Stop-Spillet hjælpelinje og muligheden for, at man kan udelukke sig fra spil i ROFUS. Det er vigtigt med et sted, hvor de, der er faldet i spilafhængighedens hul, kan få hjælp til at kravle op igen.

Et bredt flertal i Folketinget gav i juni 2018 branchen mulighed for selv at gøre noget ved problemet med spilafhængighed og de mange reklamer. Det er desværre ikke lykkedes.

Derfor vil jeg senere på året invitere spilbranchen ind forbi Skatteministeriet, så vi kan få snakket om de mulige næste skridt.

For mig er der nemlig ingen tvivl - vi skal finde en løsning, og vi skal finde den snart.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?