26. februar 2020
Ole Birk Olesen transportminister Liberal Alliance første spadestik Banedanmark i Ringsted Foto Thomas Olsen
Ole Birk Olesen transportminister Liberal Alliance første spadestik Banedanmark i Ringsted Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokratiet løber fra løfte om nye veje i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet løber fra løfte om nye veje i Nordsjælland
Debat - 22. august 2019 kl. 12:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ole Birk Olesen, MF (LA) Transportordfører

Glæden var stor i Nordsjælland, da jeg som transportminister sammen med resten af regeringen og Dansk Folkeparti fortalte, at vi ville bygge motorvej helt til Frederikssund og helt til Hillerød, og at vi havde fundet pengene til det i statsbudgettet. Det var i marts.

Der var også glæde, da Socialdemokratiet meddelte, at de ville det samme. Så uanset folketingsvalgets udfald ville de nordsjællandske vejprojekter fra den blå trafikplan altså blive realiseret. Det lovede Socialdemokratiet.

Intet er sikkert
Men nu kan vi konstatere, at intet er sikkert. Hvis vores nye regering bakker op om vejprojekterne i Nordsjælland, så er der ellers bredt flertal for det, sammen med os borgerlige. Vi vil nemlig stadig gerne sætte byggeriet i gang. Men Socialdemokraterne er ikke sikre på, at de vil.

Det sagde transportminister Benny Engelbrecht (S) forleden på et samråd, jeg havde indkaldt til. Væk var valgkampens tale om, at de nordsjællandske vejprojekter skam også ville blive gennemført af en S-regering. Nu afhænger det af så mange ting: Om regeringen vil bruge pengene på »velfærd« i stedet, om det er grønt nok med de nordsjællandske vejprojekter, om regeringens røde støttepartier vil være med til det, og om pengene måske i stedet skal bruges på at fylde det økonomiske hul i den røde Togfond.

Det er ikke godt nok. Det er faktisk endnu værre: Det er ikke ordentligt. Alle nordsjællændere, som interesserer sig for disse vejprojekter, fik af Socialdemokratiet at vide, at de trygt kunne stemme socialdemokratisk ved valget. Igangsættelsen af byggerierne var lige så sikker med en socialdemokratisk regering som med en borgerlig - sagde de.

Men nu hvor valget er overstået, og mange fra Nordsjælland har stemt på Socialdemokratiet i tiltro til, at Mette Frederiksen og hendes folk også ville bygge veje i Nordsjælland, så løber de fra det hele.

Jeg synes, at folk i Nordsjælland nu skal begynde at lægge et voldsomt pres på vores nye regering. En socialdemokratisk regering skal selvfølgelig leve op til de løfter, som partiet afgav i valgkampen. Flertallet for at bygge de nordsjællandske veje er der, hvis S-regeringen vil være med. Pengene er fundet af den borgerlige regering før valget. Nu skal vi bare komme i gang.