21. september 2020
Til afskedsinterview med Willy Eliasen vil jeg gerne have taget billeder af ham ved Peter Hesks skulptur i Stenløse Syd. Den minder om en viadukt fra Romerriget, som Willy Eliasen er meget interesseret og nu får mere tid til at fordybe sig i, og så er han også gået meget op i at sætte både et miljømæssigt og kunstnerisk præg på kommunen og begge dele er tydelige i Stenløse Syd.
Til afskedsinterview med Willy Eliasen vil jeg gerne have taget billeder af ham ved Peter Hesks skulptur i Stenløse Syd. Den minder om en viadukt fra Romerriget, som Willy Eliasen er meget interesseret og nu får mere tid til at fordybe sig i, og så er han også gået meget op i at sætte både et miljømæssigt og kunstnerisk præg på kommunen og begge dele er tydelige i Stenløse Syd.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slanger har været mange og giftige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slanger har været mange og giftige
Debat - 03. september 2019 kl. 14:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løkkes exit

Af Willy R. Eliasen
Fhv. borgmester (V) i Egedal

Grynte ville grise .... hvis de mærkede galtens kår! Sådan skulle sagnkongen Rolf Krake have ymtet, da fjender havde smidt ham i ormegården.

Ingen vil antageligt fortænke Venstres nu detroniserede høvding, Lars Løkke Rasmussen, i at føle, at han har været smidt i ormegården. Slangerne har været overvældende mange, store og giftige, og til sidst er der jo ikke andet at gøre end at strække våben, når nu kongemordet er en kendsgerning. Imidlertid er det legalt, at en forening ønsker en anden ledelse, men i alle foreninger er der regler for, hvordan skiftet finder sted så vedkommende kan forsvare og forklare sig for den demokratisk valgte forsamling.

Venstres formand må stå til regnskab over for medlemmerne hvert år. Det er et sundt princip, som Venstre skal holde fast i. Men hvad nytter det med principper, når nogle ikke overholder dem.

Jeg taler ikke her om skyld eller uskyld, men om, hvordan ordentlighed skal være i en ordentlig, demokratisk og ellers veldreven forening som Venstre.

Og er det demokratisk dét, der er foregået? Nej, ikke efter min mening. Toneangivne medlemmer i det jyske har trådt dansen for, Winther og Kissmeyer, og har formået at få en hel region med uden for landsmødets demokratisk valgte forsamling. At Bertel Haarder også står frem og går imod Lars Løkke, forbavser og skuffer mig overordentligt meget. Det havde jeg ikke ventet.

Det er dét, der er ulykkeligt og ikke i orden. Jeg er meget enig i Claus Hjort Frederiksens vurdering af situationen. Det er naturligvis ikke i orden, at man i forhold til Venstres demokratisk valgte forsamling på landsmødet igangsætter en udenomsparlamentarisk reaktion, som i fuld offentlighed trækker Venstres anseelse ned. Det er uværdigt og skadeligt for Venstre og kan i værste fald skade Venstre som det store parti, det har været i snart mange år, og derved har haft kraft til at stå for store og nødvendige reformer og ikke mindst med Lars Løkke ved roret. Vi må afvente de kommende meningsmålinger.

Det er også i det lys, jeg bedømmer Lars Løkke. Dygtigere politisk strateg har der ikke været ude for i den tid, jeg har været med som medlem af Venstre - siden 1981 - så vidt jeg kan bedømme det. Bl.a. af den grund burde han heller ikke været trukket gennem ormegården og i den grad nedgjort. Venstre burde i virkeligheden have takket ham for hans indsats. Det vil man antageligt også gøre på det kommende landsmøde og flyde over med kvalmende retorik. Vi vil til fulde se slangerne sleske og tungerne spille.

Nu er skaden sket, men Venstre, som er et stort og kraftfuldt parti, vil rejse sig igen. Jeg vil naturligvis forblive i partiet og være med, så godt jeg kan. Jeg har hele tiden støttet Lars Løkke, og jeg vil til enhver tid støtte den kommende formand.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?