17. september 2021
Hvornår kommer der folkelige demonstrationer mod de befolkningsgrupper, der af vidt forskellige årsager ikke vil lade sig vaccinere?, spørger Søren D. Sørensen. Foto: Morten D. Christensen
Hvornår kommer der folkelige demonstrationer mod de befolkningsgrupper, der af vidt forskellige årsager ikke vil lade sig vaccinere?, spørger Søren D. Sørensen. Foto: Morten D. Christensen
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se nu at blive vaccineret!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se nu at blive vaccineret!
Debat - 23. august 2021 kl. 11:20
Af Søren D. Sørensen, Budstikken 92, Taastrup

Når byrådsmedlem i Greve, Rigge Nørmark (uden for partierne) i avisen udspreder konspirationsteorier mod Covid-19-vaccinerne, minder det i høj grad om Amerikas tidligere præsident Donald Trump og nogle republikanske guvernørers negligering af Covid-19 pandemiens betydning for folkesundheden. Oven i købet svingede Rigge Nørmark med følgende indlæg »demonstrationer i Danmark (mod vacciner) er enten tiet ihjel eller underdrevet i en grad, som er det gamle Sovjet værdigt«, sig op til noget af svada for at fraråde befolkningen - herunder ikke mindst børn - at lade sig vaccinere mod Covid-19 for herigennem at få er normalt liv igen.

Mit modsvar hertil her er: Hvornår kommer der folkelige demonstrationer mod de befolkningsgrupper, der af vidt forskellige årsager ikke vil lade sig vaccinere? De er skyld i fortsatte smittekæder og fortsatte indlæggelser, sådan som vi lige nu oplever det i vestegnskommunerne. Ydermere viser en ny undersøgelse fra USA, at også børn og unge kan blive alvorligt syge af Covid-19, hvilket Rigge Nørmark totalt ignorerer i sin modstand mod vaccinerne. Endvidere viser undersøgelser, at 10 procent af de smittede får senfølger i mere eller mindre grad. Konsekvenserne heraf er, at man i kortere eller længere perioder ikke kan passe sin skole, uddannelse og/eller arbejde.

Trods de europæiske lægemiddeleksperter i EMA samt den danske sundhedsstyrelses anbefalinger af vaccinerne mod Covid-19, tror Rigge Nørmark mere på andre selvbestaltede eksperter.

Et frit samfund accepterer frivilligheden til at lade sig vaccinere, men de pågældende borgere må selv tage konsekvenserne af den manglende vaccination i form af mistede indtægter samt manglende adgang til arbejdspladser, rejser og restaurantbesøg. Og er man ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, fordi man ikke vil lade sig vaccinere, mister man også adgangen til offentlige ydelser såsom dagpenge og kontanthjælp. Endvidere kan det blive et stort problem for skolerne og uddannelsesinstitutionerne, hvis man har skoleelever, studerende og ansatte, der genererer smittekæder, fordi de ikke vil lade sig vaccinere.

Hvis sammenhængskraften i Danmark skal opretholdes, må alle være med, og det betyder vaccinationer i princippet til alle, der ikke af helbredsmæssige årsager måtte være forhindret.

Synes du, at kommunen er der for dig?