21. januar 2019
Christine Antorini
gallery icon

Se billedserie

Christine Antorini
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Schnoor og Poll - skal Løkke virkelig have en chance til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Schnoor og Poll - skal Løkke virkelig have en chance til?
Debat - 17. august 2018 kl. 20:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Christine Antorini MF (S) Nordsjælland

Det er meget svært at forstå Uffe Elbæk og Alternativet for tiden. Partiet ønsker en helt anderledes grøn politik. Men når det kommer til kernen i demokratiet - at sætte sine mandater i spil for at kunne gennemføre noget - så melder Alternativet pas. Deres stemmer skal ikke bruges til at pege på en S-ledet regering, har partiet slået fast med syvtommersøm. Det kan betyde, at Lars Løkke kan fortsætte sammen med de borgerlige partier. Måske endda med DF som ny regeringspartner, hvorfor der med garanti bliver ført den stik modsatte politik af, hvad Alternativet ellers står for på miljø, udlændinge og EU.

Direkte adspurgt har Uffe Elbæk svaret i Jyllands-Posten, at: »Løkke skal da have en chance. Jeg glæder mig til at høre, om han er blevet mere grøn og mere EU-venlig.« Men hvorfor skulle han det? De tilhører jo borgerlige partier, der nu har haft tre år til at vise, hvad de står for. Og det er på ingen måde det, som Alternativet vil.

Klart budskab
Dermed sender Uffe Elbæk så også et klart budskab til de mange vælgere her i Nordsjælland, der oprigtigt ser en meget mere ambitiøs miljø- og klimapolitik end striben af nedskæringer, som Løkke-regeringen har stået for.

En stemme på Alternativet, Pernille Schnoor eller Christian Poll, der er Alternativets to nordsjællandske kandidater i Folketinget, kan ende med at sikre Lars Løkkes og en borgerlig regerings genvalg.

Tanken om, at man kan arbejde for en bedre verden inden for de eksisterende rammer er åbenbart alt for besværlig for Alternativet. Men miljøet bliver ikke bedre af luftige grønne drømme. Vi har i Socialdemokratiet fremlagt en stor samlet miljø- og klimaplan. Det samme har SF og Enhedslisten. Og de vil bruge deres mandater for at få en anden regering, og tak for det! Er det helt umuligt at samarbejde her? Eller om at investere i uddannelser frem for at skære ned som de borgerlige gør?

Det er virkeligt trist både for miljøet og alle de andre væsentlige politiske dagsordener, som Alternativet har besluttet sig til at se bort fra, når partiet ikke vil bruge sine mandater.

VI må bare konstatere, at en stemme på Uffe er en stemme på Løkke. Med mindre Alternativet når frem til, at det eksisterende gode danske demokrati faktisk godt kan bruges til at gennemføre noget af sin politik - andet end bare at drømme stort.

Vi vil gerne samarbejde i Socialdemokratiet. Også med Alternativet. At bruge sin stemme gør faktisk en verden til forskel!