8. marts 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil bevare de lokale lægevagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil bevare de lokale lægevagter
Debat - 17. februar 2021 kl. 15:00

Sundhed

Af Heino Knudsen, regionsrådsformand (S), og Trine Birk Andersen (S), formand for Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

Borgerne i Region Sjælland ønsker sig et sundhedsvæsen, som er nært og tilgængeligt. Det hører vi gang på gang, og det er også en af drivkræfterne for Socialdemokratiet i regionsrådet. Vi arbejder indædt for, at det, der kan være nært, skal være nært.

Det gælder også vores lægevagt. Vi har i regionen haft dialog og forhandlinger med de praktiserende læger om, hvordan vi sammen kan skabe den bedste lægevagt for vores borgere. Vi har et ønske og en vision om at modernisere lægevagten og samtidigt sikre både gode arbejdsbetingelser for vagtlægerne men vigtigst af alt, en lægevagt tæt på alle vores borgere. De forhandlinger kom desværre ikke i mål.

Stik imod kontrakten
Ifølge den nuværende aftale med PLO (de praktiserende lægers organisation), er der lægevagt 11 forskellige steder i Region Sjælland. Sådan ser virkeligheden bare ikke ud, desværre. Virkeligheden er, at PLO over en årrække har visiteret færre og færre borgere til lægevagten i yderområderne. Stik imod den kontrakt, vi har om lægevagten. Det er sket på trods af, at regionen gentagne gange har gjort det klart over for PLO-Sjælland, at borgerne i Region Sjællands ydre områder skal sikres deres lokale lægevagt. Dette er naturligvis ikke holdbart.

PLO har længe ønsket at nedlægge lægevagterne i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Odsherred. Det vil vi ikke være med til, og derfor har PLO nu valgt at opsige den nuværende lægevagtaftale, som indeholder 11 lægevagter spredt ud over Region Sjælland. Det er vigtigt at understrege, at alle de 11 lægevagtkonsultationer, vi har på nuværende tidspunkt, fortsætter.

Nemt for alle borgere
Vi har i Region Sjælland nu op til 18 måneder til at finde en ny organisering af lægevagten. Og vi vil gerne slå fast, at fra Socialdemokratiets side ønsker vi, at en ny organisering af lægevagterne stadig omfatter lægevagter i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Odsherred samt på vores seks sygehuse i regionen. Det vil vi arbejde videre for. For os handler det om nærhed og tryghed for vores borgere.

Vi forfølger vores strategi om, at det skal være nemt for alle borgerne i Region Sjælland, når de har brug for sundhedsvæsenet. Det gælder også, når det handler om at bevare vores 11 lægevagter i Region Sjælland.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?