14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R's kamp mod S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

R's kamp mod S
Debat - 03. juni 2019 kl. 11:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Henning Tjørnehøj
Birkerød

Ved Folketingets afslutningsdebat sidste år beklagede S, EL og SF i deres fælles dagsorden bl.a., »at V-LA-K-regeringen havde skruet ned for Danmarks grønne ambitioner til skade for både klima, borgere og erhvervsliv«. De tre partier pålagde derfor regeringen »at gå forrest i EU og føre en energi- og klima- og miljøpolitik, der understøtter Paris-aftalen og FN's 17 verdensmål ... Folketinget pålægger desuden regeringen at mindske uligheden og bekæmpe fattigdommen«. Men S, EL og SF kunne - under kraftige protester fra bl.a. Martin Lidegaard - ikke få R med.

I sit afsluttende indlæg på R's seneste årlige nytårsstævne på Hotel Nyborg Strand beklagede Mette Frederiksen (S), at det ikke var fra mødelidelsens side var blevet foreslået at diskutere emner som f.eks. »klima, miljø, natur, uddannelse og velfærdspolitik«.

I Søndags Politiken 2/6 krævede Morten Østergaard højst paradoksalt »S-indrømmelser mht. velfærds-, uddannelses-, social- og miljøpolitikken«, for på disse punkter er S og R som nævnt enige. Og S støtter f.eks. tanken om vuggestue, mulighed for at spise på eget værelse, bedre undervisning, flere fritidssysler mv., på Sjælsmark, at der ikke skal smides 775 mio. ud på at etablere et udrejsecenter på Lindholm , og at der ikke skal gennemføres et paradigmeskifte med ophør af integrationskurser.

Det er pinligt at se Østergaard postulere en ikke-eksisterende uenighed med S. Men det giver stemmer til R med Politiken som en villig budbringer.