21. september 2020
- Træerne vokser ikke ind i himlen, og hvis fremtiden reelt skal se lysere ud, skal det offentlige sundhedsvæsen tilføres de midler, der kræves for at drive et hospitalsvæsen, som kan leve op til de forventninger, man har til et moderne universitetshospital i topklasse. Vi skal have ressourcerne til at kunne levere varen, skriver Line Endrup. 	                                                                                       Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

- Træerne vokser ikke ind i himlen, og hvis fremtiden reelt skal se lysere ud, skal det offentlige sundhedsvæsen tilføres de midler, der kræves for at drive et hospitalsvæsen, som kan leve op til de forventninger, man har til et moderne universitetshospital i topklasse. Vi skal have ressourcerne til at kunne levere varen, skriver Line Endrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tider, nye håb...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tider, nye håb...
Debat - 11. september 2019 kl. 11:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Nye tider, nye håb - der er godt nyt om de nye tider...«

Sådan synger Michael Falch i en gammel sang. Jeg nynner den for mig selv, når jeg har min daglige gang på Sjællands Universitetshos- pital.

Vi har været gennem en voldsom sparerunde i efteråret, som gjorde det svært at bevare optimismen og arbejdsglæden. Især lægesekretærerne stod for skud. Tæt ved 50 kolleger blev fyret, og næsten 40 ubesatte stillinger forsvandt. Ledelsen troede, at administrativt personale nemt kunne undværes. De forstod ikke, at vi har stor værdi for patienternes udredning og behandling, for deres samlede forløb i sundhedsvæsenet.

Vi har nu sagt farvel til vores fyrede kolleger. Vi har også taget afsked med dygtige og dedikerede lægesekretærer, som ikke længere ville stå model til det pressede arbejdsmiljø. Stemningen har været tung og opgivende og arbejdspresset urimelig højt.

Nu er tiden er inde til, at vi skal finde os selv igen. Vi skal finde nye måder at udføre arbejdet på, og vi skal opfinde metoder til at løse de samme eller flere arbejdsopgaver med færre kolleger.

Der har været udskiftning i både sygehusledelsen og i mange af afdelingsledelserne. Det kan give en masse støj, når toppen bliver skiftet ud, men det kan også tilføre nyt og være lige præcis det indspark, der skal til, for at vi kan bevæge os fremad.

Fornemmer åbenhed
Allerede nu fornemmer jeg en åbenhed og et oprigtigt ønske om at passe på de ansatte og få genskabt det gode arbejdsmiljø. Ledelsen lægger vægt på åbenhed og medinddragelse og har blik for, at vi mest af alt har brug for tid til at lande sikkert på begge ben igen. Der skal ro på, og der skal være styr på økonomien.

Træerne vokser ikke ind i himlen, og hvis fremtiden reelt skal se lysere ud, skal det offentlige sundhedsvæsen tilføres de midler, der kræves for at drive et hospitalsvæsen, som kan leve op til de forventninger, man har til et moderne universitetshospital i topklasse. Vi skal have ressourcerne til at kunne levere varen.

Og mens vi venter på, at forhandlingerne om næste års budget for regionerne og sundhedsvæsenet falder på plads, går jeg på gangene på Sjællands Universitetshospital og nynner om nye tider og håb for fremtiden. For jeg tror på, at »der er godt nyt om de nye tider«.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?