22. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal de have den hjælp de har bedt om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal de have den hjælp de har bedt om
Debat - 21. august 2020 kl. 09:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arnes tur

Af Peter Bøgh Kjærulff

Formand for Byggegruppen
3F Frederiksborg

Endelig. Så kort kan det siges. Endelig vælger nogle af landets politikere at komme med en konkret løsning til de af mine kolleger, som har mest brug for at trække sig tilbage.

En af de vigtigste faktorer i regeringens Arne-udspil er, at i modsætning til de borgerlige seniorpension så skal mine kolleger ikke mere visiteres til at trække sig tidligere tilbage. De skal heller ikke bevise, at de deres arbejdsevne under 15 timer om ugen, men derimod de selv styre deres eget arbejdsliv.

Nu tyder alt på, at de kan trække sig tilbage alene fordi, at de tjent samfundet, og nu skal have muligheden for nyde deres otium på lige vilkår med andre, som har længere uddannelse, og som ikke på samme måde at slidt og slæbt for at tjene til dagen og vejen.

Respekten er tilbage
Jeg kan kun rose vores statsminister og resten af regeringen for at have ført respekten tilbage i tilbagetrækningsdebatten. For det står helt klart med dette forslag, at vi står med to vidt forskellige blokke i dansk politik. Den ene mistænker alt og alle for at snyde systemet, og deres politik bliver lavet politik herefter. Prisen betaler de svageste og mest udsatte i samfundet, som dermed ikke kan få dem hjælp de har brug for.

Den anden blok tager mennesket seriøst, og sørger for at de stærkeste skuldrer bærer det tungeste løs. Resultatet er at vi alle kan sidde i solsiden af samfundet.

Der er enkelte ting i forslaget, hvor jeg håber regeringen vil lytte til de faglige stemmer her i landet. Loftet på de to mio. i pensionsformuer fratager desværre flere af de faglærte fra at få adgang til Arne-reformen. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at løfte det beløb så disse også bliver omfattet. For det tydeligt at disse ikke bliver mindre slidt blot fordi de tjener en højere løn og dermed pension.

Rigtige mennesker
Men nu starter forhandlingsspillet, hvor politikerne og deres partier skal positionere sig. Ingen nævnt, ingen glemt. Derfor vil jeg inderligt huske landets 179 folketingspolitikere på, at det er rigtige mennesker af kød og blod, som det handler om. Mennesker med familie og venner. Mennesker, som troligt står hver morgen, passer deres arbejde, tjener deres løn og betaler deres skat.

Rigtige mennesker, som under coronakrisen har betalt en høj pris for at samfundets maskineri på mange områder har overlevet og kunne kører så gnidningsfrit som muligt.

Politikerne skal huske på, at da de bad om vores hjælp til at sikre samfundet, så valgte alle borger her i landet at yde deres. Nu skal politikerne også vise, at når borgerne her i landet beder om deres hjælp, så får de den også.

Har debatten om sexisme taget overhånd?