25. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu må det være nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu må det være nok
Debat - 03. juni 2019 kl. 11:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mette Abildgaard Folketingskandidat (K)

Nordsjællands Storkreds

Kommer Mette Frederiksen til magten, vil hun opkræve endnu flere penge i udligning. Det har hun selv gjort klart i valgkampen. Men siden 2007 er udligningen af penge vi sender fra Nordsjælland og hovedstadsområdet ud til resten af landet fordoblet til 14 milliarder, og nu må det være nok!

Det er et fornuftigt princip, at vi på tværs af kommunerne sikrer et ensartet serviceniveau over hele landet. Men jyske familier har allerede 89.000 kroner mere i rådighedsbeløb end familier i vores område.

Sammenligner vi serviceniveauet, kan det heller ikke forsvares med yderligere stigninger. Økonomi- og Indenrigsministeriets nøgletal viser nemlig, at serviceniveauet i 2018 var lavere hos os end i resten af landet.

En kommune som eksempelvis Rudersdal betaler flere penge i udligning til andre kommuner, end vi samlet set bruger på vores egne ældre, undervisning, kultur, veje og miljø.

Og i en kommune som Fredensborg har man ikke råd til en svømmehal, fordi man årligt sender næsten 400 millioner - svarende til seks svømmehaller - ud til resten af landet. I Tønder, der årligt modtager omkring en halv milliard, har man ikke færre end seks svømmehaller og friluftsbade.

De bredeste skuldre skal bære mest. Det tror jeg ikke, nogen er uenige i. Men de bredeste skuldre skal omvendt heller ikke vrides helt af led! Husk det, når krydset skal sættes.

Har debatten om sexisme taget overhånd?