21. januar 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland viser vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland viser vejen
Debat - 02. april 2020 kl. 06:35

Af Mette Abildgaard,MF (K) Nordsjælland

Danmark er lukket ned, og selvom solen har skinnet, har der været langt mellem solstrålehistorierne. Vi danskere holder dog stadig humøret højt, naboer hjælper hinanden, frivillige giver en hånd til de ældre, og nu går Nordsjælland forrest i kampen mod corona på en helt ny måde.

Vores lokale hospital, Nordsjællands Hospital, har nemlig valgt at gå forrest i en ny kamp mod coronavirus, så vi kan godt klappe os selv på skulderen.

Nordsjællands Hospital begynder nu som de første i Danmark at teste personalet for, om de har dannet antistoffer efter coronasmitte. Flere forskere har allerede meldt ud, at dette er den rigtige vej at gå. Dem skal vi lytte til, og derfor gør det mig pave stolt, at vi er de første til at vise vejen, hvor vi forhåbentligt kan få resten af de danske hospitaler med.

Det, Nordsjællands Hospital er i gang med, er godt af to primære årsager.

Først og fremmest kan Nordsjælland Hospital finde ud af, om noget af deres personale allerede har været smittet. Det er utrolig vigtigt både for personalet og for patientsikkerheden.

I forlængelse heraf og mindst lige så vigtigt, så kan vi være med til at undersøge, om mennesker danner en naturlig immunitet overfor corona efter at have været smittet. Når det nu tager regeringen så lang tid at få flere testet for corona, så er det her den helt rigtige vej at gå. Desuden er denne løsning i højere grad rettet mod fremtiden, og det er i min optik meget positivt.

Det er nemlig vigtigt at finde ud af, i hvilket omfang vi danner antistoffer over for virussen, da vi jo på et tidspunkt gerne skulle vende tilbage til den normale hverdag.

Alt dette kan i sidste ende blive helt afgørende for, hvordan og hvornår vi kan åbne for Danmark og resten af verden igen. Det må da være den absolutte førsteprioritet.

At der nu også bliver åbnet for, at flere danskere skal testes for corona er også glædeligt, det har Det Konservative Folkeparti kæmpet for i lang tid. Så sammen med at Nordsjællands Hospital gør et godt stykke arbejde, så kan vi nu tælle to lyspunkter, det er da værd at bemærke.

Jeg håber inderligt, at vi i Nordsjælland kan være med til at statuere et forgangseksempel for resten af hospitalsvæsenet.

Det er svært at glæde sig i denne tid, men vi skal huske på, at vi nok skal komme igennem krisen. Indtil videre har vi klaret det fantastisk! Det giver mig kun endnu mere optimisme, når jeg hører om sådanne lyspunkter som Nordsjællands Hospital skaber.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?