13. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nøglen ligger i samarbejde med andre lande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nøglen ligger i samarbejde med andre lande
Debat - 25. maj 2021 kl. 08:33

Asyldebat
Af Jeppe Kofod, udenrigsminister (S), Matthias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister (S) og Flemming Møller Mortensen, udviklingsminister og minister for nordisk samarbejde (S)

Vi ønsker at skabe et mere retfærdigt og humant asylsystem. Det nuværende asylsystem er både dysfunktionelt og uretfærdigt. I håbet om et bedre liv i Europa begiver børn, kvinder og mænd sig i dag ud på livsfarlige migrationsruter. Mange drukner i Middelhavet og udsættes for vold langs ruterne, mens kyniske menneskesmuglere tjener formuer på deres ulykke. Samtidig bruger vi mange ressourcer på asylsagsbehandling af de hundredtusindvis af asylansøgere, der ankommer til EU årligt, selvom over halvdelen af dem ikke er flygtninge. Og vi har store udfordringer med at få de afviste asylansøgere, som jo netop ikke har et beskyttelsesbehov, til at rejse hjem.

Vi skal selv styre, hvor mange udlændinge, der kommer til Danmark. Antallet har betydning. Hvis integrationen skal fungere, og vi ikke skal sætte sammenhængskraften over styr, så skal for eksempel skoler og boligområder kunne følge med. Vi ønsker et samfund med ligestilling af kønnene, blandede boligområder, hvor vi går i skole sammen, og alle bidrager på lige fod til fællesskabet. Vi mener derfor, at den primære vej til asyl i Danmark skal være som kvoteflygtning.

Udviklingsbistanden spiller en helt central rolle for vores visioner for et retfærdigt og humant asylsystem. Derfor har vi tidligere meldt ud, at vi ønsker at øge støtten til migration, nærområder og skrøbelige stater markant. På den måde bidrager vi til, at flere kan skabe sig et liv i deres eget land eller region i stedet for at søge imod Europa. Forslaget om at flytte asylbehandlingen til et land uden for EU er en central del af vores udlændingepolitik. Vi vil væk fra asylbehandling i Danmark, og i stedet oprette modtagecentre i lande uden for Europa, så det ikke længere giver mening at vove den livsfarlige tur over Middelhavet.

Ikke retfærdigt
Lige nu lader vi de svageste i stikken. Dem der ikke kan eller har råd til at flygte. Dem som ellers har mest brug for hjælp. Det er ikke retfærdigt. Samtidig drukner mennesker i Middelhavet eller udsættes for vold og overgreb under deres flugt. Målet er, at færre vælger at kaste deres skæbne i menneskesmuglernes hænder, og at flere kan skabe sig en fremtid i deres eget land i stedet for at søge en tilværelse i Europa. På den måde får vi også bedre kontrol med, hvem og hvor mange der kommer hertil. Det kan kun ske i tæt samarbejde med lande langs migrationsruterne i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM