16. oktober 2021
Foto Thomas Olsen 150719
STOP MADSPILD ALBERTSLUND DELER GRATIS OVERSKUDSMAD UD
gallery icon

Se billedserie

Foto Thomas Olsen 150719 STOP MADSPILD ALBERTSLUND DELER GRATIS OVERSKUDSMAD UD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nemmere adgang til gratis mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nemmere adgang til gratis mad
Debat - 26. april 2021 kl. 07:20

Nul madspild

Af Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i »Stop Spild Af Mad«

I takt med den fortsatte coronapandemi oplever vi en trist og voksende tendens: Madfattigdom. Heldigvis bliver det nu nemmere for madfattige danskere at modtage god, gratis overskudsmad.

GratisMad.dk består af en lettilgængelig gratis digital platform på mobil og web, som gør det nemt for fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte at få nem og hurtig adgang til gratis mad på en værdig måde. Platformen vil også kunne bruges til, at flere lokale donorer af overskudsmad, for eksempel supermarkeder, fødevareproducenter, grossister og lignende let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere som væresteder, herberger, velgørende organisationer og andre lokale initiativer mod madspild.

Derved bliver disse forvandlet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere. GratisMad.dk er udviklet af Stop Spild Af Mad og PlanMiljø med støtte fra Lemvigh-Müller Fonden.

Siden betatest-lanceringen af GratisMad.dk lige før påske er der allerede skabt stor interesse for platformen. Flere detailkæder og fødevareproducenter har allerede taget platformen GratisMad.dk i brug, og flere modtagerorganisationer har bedt om at komme på listen. Mange madfattige borgere har allerede givet positivt feedback.

GratisMad.dk er allerede besøgt knap 13.000 gange, siden platformens lancering, og platformen ligger allerede nummer et på Google, når man søger på »gratis mad«.

Lokal løsning

Fødevarebranchen har længe efterspurgt initiativet. Her får man både mulighed for at støtte sit lokalsamfund og samtidig spare CO2 og transport, da GratisMad.dk er en lokal løsning, der netop ikke kræver lang transport, stort lager og omfattende logistik.

Platformen vil også automatisk sørge for, at overskudsmaden bliver jævnt fordelt ud til alle modtagere på en demokratisk og retfærdig måde, så alle lokale modtagerorganisationer og initiativer, også dem som måske ikke er helt så kendte, får samme mulighed for at modtage overskudsmad som de store og mediekendte.

Rejser du til udlandet i år?