24. november 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moskéer skal ikke sniges ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moskéer skal ikke sniges ind
Debat - 29. oktober 2020 kl. 14:18

Religion

Af Mette Thiesen, MF (NB), Nordsjællands Storkreds og Ulla Kokfelt, (NB), byråds- og folketingskandidat i Helsingør

I Danmark kan man etablere en moské uden at søge godkendelse eller tilladelse først. Det viser tre konkrete sager i Helsingør, og sådan er mange flere moskéer sandsynligvis etableret under radaren rundt omkring i det ganske danske land.

Det skyldes, at islamiske aktiviteter som moské og koranskole hidrører under kulturelle aktiviteter i en lokalplan. Samt, at det i en lokalplan og med den nuværende lovgivning, ikke er muligt at skelne mellem kulturelle og religiøse aktiviteter. Det betyder, at man ikke kan åbne op for kulturelle aktiviteter i en lokalplan uden samtidig at åbne en ladeport for etablering af moskéer.

De konkrete sager i Helsingør viser også, at en ulovligt etableret moské, der er etableret som familieklub til te og billard, kan undergå en administrativ lovliggørelse uden politisk indblanding, ligesom et alment kulturhus uden videre kan forvandles til en moské. Sagerne viser desuden, at det er en fordel at lyve i etableringsfasen af en moské og efterfølgende opnå godkendelse.

Sådan må og skal det ikke være. Det bør være muligt at skelne mellem kulturelle og religiøse aktiviteter i en lokalplan. Det bør desuden være sådan, at vil man etablere en moské og/eller koranskole, skal man søge specifikt om dette, og så er det på det grundlag, der skal tages politisk stilling.

Moskéer modarbejder integration og arbejder målrettet med ét for øje: at udbrede islam og øge den islamiske indflydelse på samfundet. De skal ikke sniges ind i Danmark under dække af kultur.

I Nye Borgerlige siger vi klart og tydeligt, at islam ingen indflydelse skal have i Danmark. Ladeporten for etablering af moskéer under radaren skal lukkes. Ingen salg af offentlig jord til moskébyggeri, ingen anerkendelse af muslimske trossamfund og ingen særrettigheder til udenlandske prædikanter.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?