1. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medierne skjuler sandheden om Brexit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medierne skjuler sandheden om Brexit
Debat - 17. maj 2018 kl. 16:41

Af Morten Messerschmidt MEP (DF)

I Danmark hylder vi den frie presse. Med god ret. Det er livsnerven i et demokrati. Men hvordan påvirker pressen demokratiet, hvis den ikke selv ønsker at være fri? Hvis journalistikken bliver en ensartet gentagelse af de samme floskler og påstande. Det tænker jeg stadigt hyppigere på, når jeg som led i mit arbejde i EU beskæftiger mig med Brexit. Læser man den europæiske og danske presse, får man det indtryk, at Brexit er en helt uforståelig misforståelse; at briterne lod sig forføre af demagogien (vist nok med Putin som blind passager), og at det derfor allerede nu går nedad for landet. Dansk presse bærer ensidigt brænde til dette bål. Således tier danske medier konsekvent historierne ihjel, når der i Brexits kølvand jævnligt dukker nyheder op om, at det faktisk går godt i Storbritannien, mens der jævnligt ryddes spalter og sendeflade, når der kan laves dommedagsvinkler om det modsatte.

Mens medierne beskriver forhandlingerne som et kaos, hører vi fra EU-Parlamentets Brexit-forhandler, Guy Verhofstadt, at henved 80 procent af aftalen er på plads. Og her bliver det springende punkt spørgsmålet om, hvorvidt briterne forbliver i eller forlader det indre marked. Jeg tror, det mest sandsynlige er en hel udmeldelse, hvorefter der indgås en frihandelsaftale.

Og selvom man endnu ikke er enige om rammerne for finansielle serviceydelser, så er der intet, der tyder på, at EU bare kan vende ryggen til City of London.

Udflytningsplaner droppet
For nylig genindtog hovedstaden atter topplaceringen i konkurrencen om at være verdens bedste finanscentrum; og netop derfor har Goldman Sachs nu også droppet de udflytningsplaner, der ellers blev brugt i remain-sidens skræmmekampagne. Dansk dagspresse har ikke fundet det værd at beskæftige sig med disse opsigtsvækkende nyheder. Jeg er til gengæld sikker på, at det ville have fået massiv dansk medieopmærksomhed, hvis London var raslet længere ned af ranglisten, eller hvis Goldman Sachs havde gjort alvor af flytteplanerne.

Uden for EU bliver Storbritannien EU's største marked - større end både USA, Japan og Kina. Og med 1.500.000 tyske job direkte afhængig af eksporten til det britiske marked, er det ikke underligt, at folk som Ian Robertsen, der er topchef i BMW, taler varmt for en frihandelsaftale. Og med sit historiske netværk til lande over hele kloden ser briterne frem til den dag, hvor de igen selv kan forhandle frihandelsaftaler. Australien, USA og en stribe andre lande fra Commonwealth er klar. Fordi de kan se, at Storbritannien er en økonomisk motor i verdensklassen.

Som et røgslør
Alt dette gør, at jeg efterhånden stiller store spørgsmålstegn ved den europæiske og danske EU-dækning. Det er som om, en spinkrig som et røgslør har lagt sig over forhandlingerne, hvor danske journalister lydigt labber alt, hvad der udgår fra Bruxelles, i sig som evige sandheder, mens alt andet forties. Men når først Storbritannien har forladt EU, kan man ikke længere skjule sandheden. Det bliver sandhedens time. Beviset for, at der faktisk er en tilværelse uden for den hellige, europæiske union. Og det er godt nyt for danskerne.

For samtidig med, at Bruxelles har forsøgt at kaste grus i briternes maskine, er EU's problemer vokset. Euro-krisen er fortsat alvorlig, og snart skal grækerne atter have penge fra nord. EU's grænser er pivåbne for både indvandrere og terrorister, der farter mellem vore lande og de mellemøstlige konflikter. Tilliden til EU kan stadig sammenlignes med forholdene i tilbagestående lande. Og derfor er unionens bedste argument stadig en trussel: »Hvis I ikke bliver, går det helt galt«, hører vi faretruende fra danske EU-politikere.

Men tænk nu, hvis Storbritannien faktisk klarer sig godt uden for EU. Tænk, hvis et land faktisk kan begå sig uden det omklamrende, bureaukratiske, antidemokratiske regime i Bruxelles. Det vil være godt nyt for Danmark. For så snart Storbritannien har vist vejen, skal danskerne naturligvis have samme valg.

Så kan EU-partierne ikke længere holde en folkeafstemning tilbage.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?