28. marts 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangel på faglærte kalder på nye løsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på faglærte kalder på nye løsninger
Debat - 19. februar 2020 kl. 14:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Heike Hoffmann Uddannelsespolitisk chefkonsulent

SMVdanmark

Vi mangler faglærte og kommer til at gøre det i endnu højere grad, hvis ikke vi både får kigget på antallet af praktikpladser og på antallet af ansøgere til erhvervsuddannelserne. Virksomhederne skal blive bedre til at tilbyde praktikpladser, og alle aktører skal være med til at få flere til at se den faglærte vej som et fremtidssikret, begavet valg.

I SMVdanmark ved vi godt, at der mangler praktikpladser - men »praktikpladsmangel« er ikke ét problem. Der er store geografiske og branchemæssige forskelle, så der nogle steder i landet mangler praktikpladser inden for én branche, mens der andre steder mangler lærlinge. Det er en vigtig pointe.

Vi vil gerne opfordre kommunerne - politikerne, vejlederne, forvaltningerne - til at se på, hvor praktikpladserne er. Det er nemlig i jeres lokale små og mellemstore virksomheder. AE Rådet dokumenterede i 2018, at virksomheder med under 10 ansatte gør det bedst - 5,6 lærlinge pr. 100 faglærte, mens virksomheder med over 250 ansatte blot har 2,5 lærlinge pr. 100 faglærte.

Så kære politikere, sørg for gode erhvervsvilkår til jeres lokale SMV'er ved for eksempel at udbyde i fagentrepriser - altså SMV-venligt. Så skaber I praktikpladser i jeres lokalområde.

En del af svaret
Mangler vi lærlinge, fordi vi mangler praktikpladser? Det er nok en del af svaret. Men vi mangler også lærlinge, fordi vi i mange år har haft et ret ensidigt fokus på at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen.

Vi mangler »de unge voksne«, som før i tiden fyldte rigtigt meget på erhvervsskolerne - dem mellem 18 og 25 eller 35 år. De er forsvundet fra erhvervsuddannelserne, selv om der er gode muligheder for at gå i lære for eksempel med en studentereksamen - eller bare på et andet tidspunkt i livet end direkte efter folkeskolen.

Her vil SMVdanmark opfordre den kommunale ungeindsats til at få de »unge voksne« til at interessere sig for den faglærte vej. Lærlinge skal ikke nødvendigvis være 16 år gamle. Og det er aldrig for sent at få en (erhvervs-)uddannelse.

SMVdanmark arbejder for bedre vilkår for Danmarks små og mellemstore virksomheder.