13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalpoliti skal tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpoliti skal tilbage
Debat - 03. juni 2019 kl. 11:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mette Thiesen Spidskandidat (NB) Nordsjællands Storkreds

Politireformen fra 2007, som Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, stod bag, har decimeret vores politi. De lokale politistationer er blevet lukket på stribe. Mere end hver tredje dansker har ifølge en måling fra Norstat ikke tillid til, at politiet kommer. Den tillid kommer ikke tilbage, hvis politikerne og den øverste politiledelse blindt holder fast i politireformen.

Siden 2011 har beredskabet mistet 2500 betjente på landsplan. I rigtig mange byer ser man næsten aldrig politiet. Mange danskere føler sig utrygge. Det er simpelthen uacceptabelt. Vores dygtige politibetjente fortjener ordentlige vilkår. Der er brug for et opgør med politireformen.

I Nye Borgerlige vil vi genåbne de lokale politistationer. Vi vil ansætte flere politibetjente, og vi vil have, at politibetjentene bruger mere tid i patruljevognen og mindre tid på kontoret. Danskerne skal igen kunne føle sig trygge og have fuld tillid til politiet.

Det er godt, at flere partier er begyndt at tale om mere lokalpoliti. Desværre virker det mest som valgflæsk, når de selvsamme partier lukkede lokalpolitistationerne. For os har det været en mærkesag fra start, at lokalpolitiet skal tilbage. Det vil vi kæmpe benhårdt for, når vi kommer i Folketinget.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?