22. september 2020
Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledelse er alfa og omega

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelse er alfa og omega
Debat - 15. september 2020 kl. 09:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bispevalg

Af Birgit O'Sullivan, selvstændig headhunter, forfatter til bogen Jobjagt p og tidligere sognepræst.

Jeg arbejder i spændingsfeltet mellem ledere og jobansøgere. Jeg rekrutterer for store og små virksomheder, for det offentlige og for folkekirken. Dagligt bliver jeg mindet om, hvor vigtige ledere er.

Den gode leder skaber retning. Hun eller han uddelegerer opgaver og giver ansvar. Og sidst, men ikke mindst, den gode leder er en såvel saglig som visionær sparringspartner, når der skal prioriteres og træffes vanskelige beslutninger.

De gode ledere er attraktive at arbejde for og sammen med. De kan fastholde deres medarbejdere i længere tid end de ringe eller de jævne, da arbejdspladsen løbende udvikler sig og formår meget. Organisationen får kort og godt et ekstra gear med gode ledere. Dream teams opstår - og det er teamet, der får tingene til at lykkes.

I forbindelse med Helsingør Stifts bispevalgkamp bakker jeg op om Slagelses provst Ulla Thorbjørn. Det gør jeg bl.a., fordi hun er en dygtig leder. Jeg har med et års mellem rekruttereret to nøglemedarbejdere til hende og set, hvordan den første stortrives et år efter - og er klar til at tage over, når kollegaen går på pension. Da næste stilling blev opslået, kunne jeg se, hvordan det er rygtedes, at her er der en leder, der skiller sig ud. En leder, der er nærværende og ambitiøs. Derfor var kandidatfeltet i sommers meget kvalificeret. Og en hel del var indstillet på at rejse fra såvel Odense som København for at være en del af Slagelse provsti. Enkelte trak sig af frygt for, at Ulla Thorbjørn blev biskop, da de så ikke ville være en del af Slagelse provstis rejse.

God ledelse er alfa og omega i erhvervslivet, hvor jeg færdes mest - og bestemt også i folkekirken, hvor Ulla Thorbjørn rager op.

Har debatten om sexisme taget overhånd?