8. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os få ordnede forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os få ordnede forhold
Debat - 21. juli 2020 kl. 10:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Preben Etwil
Birkevej 32 B, Birkerød

Hvor er det beskæmmende at se, at direktøren for Arbejdsgiverforeningen KA, Karsten Høgild, på debatsiden 18/7 er ude at beskylde fagbevægelsen for at misbruge coronakrisen på det groveste.

Det der er tale om, er, at en række arbejdsgivere, der er organiseret i det, som vi andre kalder Kristelig Arbejdsgiverforening, ikke ønsker at skrive overenskomst for deres medarbejdere med den organiserede fagbevægelse.

Karsten Høgild er fortørnet over, at fagbevægelsen, som spillereglerne er, har varslet sympatikonflikt mod 125 af deres virksomheder. Det forstår han ikke. For som han skriver, er hans arbejdsgivere »omfattet af en anerkendt overenskomst«.

Højre og venstre hånd
Jo, go'da, min bare. En overenskomst, der kan sammenlignes med, at ens højre hånd indgår en aftale med ens venstre hånd.

For der er tale om en overenskomst mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus. To fagforretninger, der i lige linje kan føre deres historie tilbage til Storlockouten i 1899, hvor begge kan prale af, at de deltog superaktivt som organiserede skruebrækkere.

Så det er direkte ynkeligt at se, at Karsten Høgild vil bruge coronakrisen og de enorme hjælpepakker, regeringen giver til arbejdsgiverne, til at slå et slag for at svine selv samme regering til, da de ikke også vil støtte ham i ønsket om et større fagpolitisk anarki på arbejdsmarkedet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?