25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klæd hele familien godt på til efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klæd hele familien godt på til efterårsferien
Debat - 02. oktober 2020 kl. 08:17

Af forbrugerjuridisk chef
i Konkurrence- og

Forbrugerstyrelsen
Susanne Aamann

Sæt dig godt ind i alle mulighederne for at få gode oplevelser i efterårsferien.

Der er masser at bruge feriedagene på, også selvom vi skal passe ekstra godt på hinanden i år.

Lige meget om du skal ud og opleve noget, shoppe i byen eller en tur i sommerhus, så er det en god idé at være klædt godt på, både når det gælder tøjet, og når det handler om dine rettigheder.

Sandsynligvis er børnenes tøj fra sidste efterår blevet for småt, så du skal ud og købe nyt regntøj, vinterstøvler og måske en flyverdragt til den kommende sæson. Det kan være praktisk at kunne prøve tøjet i butikken, hvis du ikke er sikker på størrelsen og kvaliteten. Køber du tøjet i en netbutik, har du altid 14 dages fortrydelsesret. I en fysisk butik kan du kun bytte eller returnere tøjet, hvis butikken tilbyder det.

Du kan også vælge at købe brugt på nettet eller et loppemarked. Hvis du handler med en privatperson, kan du kun levere tøjet tilbage, hvis det er aftalt med vedkommende.

Det kan være lidt af en udskrivning at købe en masse nyt på en gang, så derfor kan det godt betale sig at prøve at forhandle med forretningerne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort nye tal for, hvor gode vi forbrugere er til at forhandle på 13 markeder dog ikke specifikt om tøj. Tallene viser, at det godt kan betale sig for dem, der prøver. Gennemsnitligt lykkes det for 72 procent af de forbrugere, der forhandler om priser, at opnå en bedre pris eller ydelse.

Måske er vejret her i oktober mere til indendørs oplevelser som en tur i biografen, i teateret eller på et museum. Der kan dog godt ske ændringer på grund af risikoen for coronasmitte, og det kan have betydning, hvis du har købt billetterne på forhånd. Husk at holde øje med regler og restriktioner, hvis dit arrangement bliver ændret eller aflyst, og du gerne vil have dine billetter refunderet. Det kan også være, du bare føler dig utryg og ikke ønsker at deltage, og så må du nok forberede dig på, at pengene er tabt.

Endelig kan det være, at I er så heldige, at I har lejet et sommerhus til hele familien. Desværre kan der jo også ske fejl eller være mangler ved et lejet sommerhus. Det er en god idé at sætte dig ind i reglerne på forhånd. Du bør huske at tjekke huset ved ankomsten og klage til udlejeren med det samme, hvis der er noget, du er utilfreds med. Du står langt stærkere i en eventuel klagesag, hvis udlejeren har fået mulighed for at udbedre skaden.

Jeg håber, du vil tage disse gode råd med i bagagen. Rigtig god efterårsferie!

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?