13. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kære præster på Sjælland: Lad os samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kære præster på Sjælland: Lad os samarbejde
Debat - 25. marts 2020 kl. 14:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Konfirmation: Det vi har brug for nu, er et konstruktivt samarbejde med de lokale præster om at få afviklet alle disse nu udskudte festligheder, så det kan blive til bedst mulig gavn for alle parter.

Af Poul Bøje Nielsen
Kroejer, restauratør & kok

Skoemagerkroen

Konfirmationerne aflyses nu af indlysende grunde i det ganske land.

Det har store konsekvenser for alle landets spisesteder, restauranter, hoteller og kroer. Og således også for Skoemagerkroen - Danmarks ældste Kongeligt privilegerede Post- og Diligencekro fra 1521 - beliggende midt på Sjælland.

Disse festligheder flyttes nu i stort antal til senere på året, men de planlægges nu gennemført på lørdage.

Derfor ser jeg mig nødsaget til at rette direkte henvendelse til det klerikale Sjælland, idet vores kunder kimer os ned for at booke vores festlokaler til disse af biskoppens og præsternes allerede nu planlagte lørdage senere på året.

Det kan ikke lade sig gøre, for alt her på Skoemagerkroen er allerede fuldt booket alle lørdage fra juni til starten af oktober i år, og disse aftaler kan jeg som ansvarlig ejer af kroen og restauratør af indlysende grunde ikke aflyse eller rykke rundt på. Og det gælder sikkert også for andre af mine omkringliggende kollegers etablissementer.

Når vi nu bliver nødt til at fortælle familierne, at vi desværre ikke har mulighed for at holde deres fester på de ønskede lørdage, oplever vi, hvor ulykkelige og magtesløse de bliver, og det er der ikke noget at sige til i disse i forvejen vildt turbulente tider. Vi vil så gerne hjælpe, men...

Bøn til præsterne
Derfor sender jeg nu en meget stor »bøn« til det klerikale Sjælland.

Vær næstekærlige og tænk på det videre praktiske forløb, der også gerne skulle give de nye konfirmander en oplevelse for livet efter de kirkelige handlinger.

Lav derfor planlægningsstrategien om og hold hellere disse konfirmationer på fredage og søndage, hvor vi her på kroen har rig mulighed for at yde den service, vi er bedst til - nemlig at give familierne og konfirmanderne en god og mindeværdig fest i vores smukke, historiske omgivelser.

Vi kan naturligvis stadig bringe festmad ud på lørdage, men det ville være en hjælpende og kærlig hånd til os, hvis vi i stedet kunne tilbyde de, der hverken har plads til eller mulighed for at holde en større familiesammenkomst hjemme, at holde deres fest i vores velegnede lokaler her på Skoemagerkroen på fredage.

Det vi har brug for nu, er et konstruktivt samarbejde med de lokale præster om at få afviklet alle disse nu udskudte festligheder, så det kan blive til bedst muligt gavn for alle parter. Det vil være en yderst kærkommen hjælp og ville tillige medvirke til også at få fyldt vores festlokaler de kommende »konfirmationsfredage« senere på året.

Håber på forståelse
Vi skulle jo også gerne kunne rejse os, som alle andre forretningsdrivende i Danmark, efter »coronastormen«.

Håber på forståelse for dette opråb, og jeg hører gerne fra præsterne i vore lokale sogne med henblik på at finde en løsning.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?