17. juni 2021
- Jeg er fuld af beundring, og alle har min største respekt, uanset hvor i sundhedsvæsenet du må arbejde og i hvilken funktion, som du må udføre. I gør en forskel!, skriver Peter von der Hude.                

Foto: Scanpix
gallery icon

Se billedserie

- Jeg er fuld af beundring, og alle har min største respekt, uanset hvor i sundhedsvæsenet du må arbejde og i hvilken funktion, som du må udføre. I gør en forskel!, skriver Peter von der Hude. Foto: Scanpix
Foto: Rasmus Schaal Linneberg/Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyldest til hverdagens helte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til hverdagens helte
Debat - 09. februar 2021 kl. 14:22

Sundhedsvæsenet

Af Peter von der Hude

Camarguevej 8 Frederikssund

Vi almindelige borgere har en forventning om, at bliver vi syge, så er der dygtigt og veluddannet personale til at tage sig godt af os. Det forventer vi danskere - ja, vi tager det nærmest for givet, hvilket ofte og i langt de fleste tilfælde også sker.

Jeg er så heldig at have både læger, sygeplejersker og sundhedsassistenter i mit netværk. Derudover arbejder jeg sammen med flere, som har pårørende i sundhedsvæsenet. Personligt har jeg ikke haft corona, men jeg har oplevet den på tætteste hold, hvilket jeg på ingen måder ønsker for nogen.

Jeg er dybt imponeret over det arbejde, som dagligt udføres i kampen mod corona på hospitalsgangene eller forskellige centre. Når tilstandene på hospitalerne er værst, så er det reelt samme pres, som var det arbejde under en krig, hvor der kræves alt af den enkelte medarbejder, med et yderst krævende arbejdspres og en konstant prioritering af patienter. Patienter som i et flow kommer til og skal visiteres, hvorefter de fordeles alt efter, hvor dårlig deres tilstand er.

I gør en forskel
Konstant arbejder medarbejderne med frygten for selv at få corona, og flere får sygdommen uagtet høj beskyttelse og hygiejne. Det pres må være så kolossalt både psykisk og fysisk, at det uden tvivl aftvinger den største respekt i min bog.

Derfor sender jeg alle i sundhedsvæsenet en hyldest - vores hyldest til alle hverdagens helte, som dagligt og gennem en længere tid i den grad kæmper for, at vi kan føle os sikre og godt modtaget, hvis vi skulle komme på sygehuset. Tak - tusind tak for jeres fantastiske indsats. Jeg er fuld af beundring, og alle har min største respekt, uanset hvor i sundhedsvæsenet du må arbejde og i hvilken funktion, som du må udføre.

I gør en forskel!

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?