5. juni 2020
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti.
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti.
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor var du med, Tesfaye?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor var du med, Tesfaye?
Debat - 14. maj 2020 kl. 06:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturkamp

Af Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse

I forbindelse med ramadanen har en forening, Brobyggerne, holdt et arrangement, som dybest set var et reklamefremstød for islam. Arrangementet har efterfølgende fået en del presseomtale, fordi der var nogle »demonstranter«, der med stærkt forkastelige metoder forsøgte at sabotere begivenheden. Jeg vil gerne understrege, at vi alle skal tilstræbe at opføre os ordentligt, især når vi er uenige. Det vil jeg gøre her, mens jeg stiller nogle spørgsmål til Socialdemokratiet.

Jeg vil gerne spørge, hvorfor integrationsminister Mattias Tesfeye valgte at deltage i et ramadanarrangement med betegnelsen, RamaDanmark, som er en respektløs måde at omtale Danmark på? Det er en overtagelse og unødvendig omformulering af den måde, som vi normalt omtaler vores land på.

Jeg vil også gerne have svar på, hvorfor ministeren bakkede op om arrangementet, når arrangøren bag, tidligere MF Øzlem Cekic, i Politiken og på Twitter gav udtryk, for at det er danskerne, der skal integreres med muslimerne?

En falliterklæring
Det lader Socialdemokratiet stå uimodsagt, hvilket er en falliterklæring og stiltiende accept, når ministeren deltager i netop det arrangement, som lige præcis handler om, at danskerne skal integreres med muslimerne, og at rammen om denne integrationsproces er islam. Arrangementet, baggrunden for det og ministerens deltagelse sender et stille, men vidtgående politisk signal om Socialdemokratiets linje i integrationspolitikken. Partiet viser, at de ikke har forstået essensen i kulturkampen, som, hvis nogen skulle være i tvivl, er en kamp om Danmarks sjæl og identitet.

De skal tilpasse sig
Jeg mener, at indvandrere skal tilpasse sig danskernes kultur, ikke omvendt. Socialdemokratiet har i årevis forsøgt at få det til at se ud, som om de tilsluttede sig denne opfattelse. Men man skal ikke kradse meget i overfladen, før sandheden kommer frem: De er bedøvende ligeglade med integrationen af indvandrere, hvis omdrejningspunktet for integrationsprocessen altså er danskernes kultur. Socialdemokratiet tror, at de på en og samme tid kan omfavne islam og samtidig bekæmpe de islamiske værdier, som på lange strækninger er i modstrid med danske værdier. Her tænker jeg bl.a. på, at i islam er kvinder mindre værd end mænd, at der ikke er reel religionsfrihed i islam mv.

Integrationsminister burde havde sagt fra over for folkene bag RamaDanmark. Det gjorde han ikke. Tværtimod blåstemplede han det ved at deltage, og overbragte tilmed på vegne af regeringen ønsket om en god ramadan. Et markant, men stille, knæfald.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?