15. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad mon der sker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad mon der sker?
Debat - 07. maj 2021 kl. 07:06

Trætte af Covid-19
Af Erik Rasmussen, Fiolgade 2, Helsingør

Vi er stort alle trætte af Covid-19, og vi ønsker brændende at kunne vende tilbage til en i hvert fald nogenlunde normal hverdag.

Der bliver nu lukket mere og mere op.

Og der bliver råbt mere og mere op om endnu hurtigere åbning af samfundet.

Stærkt i denne kampagne står de to politikere fra henholdsvis Venstre og De Konservative, Jacob Ellemann og Søren Pape Poulsen - eller deres sekundanter.

Man har endda oplevet, at en kendt tidligere politiker og nu fremtrædende direktør inden for Dansk Industri foreslår, at politikerne skal tage magten fra den gode mand Brostrøm. Det sidste er dog lykkeligvis ikke sket! Men vi er på en glidebanetur. Regeringen og det øvrige Folketing er presset for at iværksætte en større åbning af samfundet på trods af eksperternes advarsler.

Klog handling?
De første skridt er taget, og kun tiden vil vise, om den hurtigere åbning var en klog handling.

I hele den frygtelige pandemi-periode har myndighederne handlet klogt og rigtigt, og vi er blevet forskånet for de frygtelige situationer, som man har oplevet i mange andre lande. Hvem husker ikke billederne fra Italien, hvor man så endeløse rækker af lastbiler kører bort med kister med ofre for Covid-19?

I Danmark lukkede man hurtigt ned, og ingen vil benægte, at det har været et træls år, vi har måtte gå igennem.

Men dette på trods havde vi troen på, at der var et lys at ane for enden af tunellen.

Det har været en periode, hvor vi har følt, at det var synd for skolebørnene, synd for de erhvervsdrivende - faktisk synd for os alle. Allermest har sorgen været rettet mod de mennesker, som har mistet deres kære.

Nu lysner det
Men nu lysner det - i hvert fald for en stund. Vi har lov til at håbe, at vores politikere har truffet det rigtige valg, da de besluttede at åbne mere og hurtigere, end man egentlig havde planlagt. Kun tiden vil vise, om vi i stedet for at lytte til politikerne i højere grad skulle have lyttet til eksperternes råd.

Heldigvis hører jeg til den heldige del af befolkningen, der er færdigvaccineret, men det skal ikke forhindre mig i at give udtryk for en frygt for, at den frygtede B-117 (den engelskevariant) eller mutationen E484K pludselig kan slå til.

Lad mig slutte med en opfordring: Kære højtråbende politikere: Luk nu munden for en stund. Jeg tror, at mange med mig vil mene, at I nu har råbt mere end rigeligt op.

Lad tiden gå og lad os se, om man måske skulle have lyttet til eksperterne.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?