14. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grib muligheden for at skabe fremtidens arbejdsverden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grib muligheden for at skabe fremtidens arbejdsverden
Debat - 27. marts 2021 kl. 10:19

Sundhed

Af Rikke Bay Haaber Chef for Strategisk Sundhed i PFA

Samfundet bliver i denne tid åbnet mere og mere, og en langsigtet genåbningsplan er netop faldet på plads. Det betyder også, at der er udsigt til, at det i højere grad igen bliver muligt at vende tilbage til den fysiske arbejdsplads efter et år med corona, der har budt på store perioder med hjemmearbejde for mange medarbejdere.

Derfor overvejer mange virksomheder nu, hvordan arbejdet skal tilrettelægges, når verden igen bliver mere normal - og med god grund. For vi kan ikke forvente, at kontorlivet bliver, som det var inden coronaudbruddet. I stedet har virksomhederne nu mulighed for at skabe en fremtidig arbejdsverden, der med udgangspunkt i det seneste års erfaringer med nye måder at arbejde på bidrager til, at medarbejderne trives og er produktive. De muligheder skal vi gribe.

Socialt udsultede
Men det er ikke en nem udfordring for virksomhederne. For hvordan håndterer man f.eks. det faktum, at hjemmearbejdet under coronakrisen har betydet forskellige ting for forskellige medarbejdere? Nogle har elsket at arbejde selvstændigt og f.eks. sat pris på den sparede transporttid til og fra arbejde samt de bedre muligheder for fordybelse, som for mange følger med hjemmearbejdet. Omvendt har andre følt sig socialt udsultede, ensomme og isolerede på hjemmekontoret. Derfor vil ønsket om at være på den fysiske arbejdsplads hhv. hjemmekontoret variere på tværs af medarbejderne, når samfundet åbnes mere op.

I PFA oplever vi, at mange virksomhedskunder lige nu overvejer, hvilken model de skal vælge.

Fordele og ulemper
Forskellige modeller har forskellige fordele og ulemper og passer derfor til forskellige virksomheder. Men set herfra bør udformningen af fremtidige arbejdsordninger være baseret på, hvad arbejdet kræver af os. Som virksomhed og leder skal man derfor kigge på, hvilken type arbejde medarbejderne udfører, for det bør give en opskrift på, i hvilken grad vi er afhængige af nærhed og tilstedeværelse på arbejdspladsen.

Vi skal med andre ord være mere fleksible med hensyn til, hvordan vi beder folk om at arbejde og finde en bedre balance. Tanken om, at man skal være fysisk til stede for at være produktiv, er bare ikke gyldig længere. Vi bør fokusere på, hvordan vi kan gøre arbejdet inspirerende, overbevisende og engagerende, uanset om dette arbejde udføres på kontoret eller ej. Og her er det en god idé lige nu at være proaktiv og spørge ind til medarbejdernes præferencer og udforske forskellige tilgange. I sidste ende bliver enhver virksomhed nødt til at bestemme den bedste vej for virksomheden og medarbejderne.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?