28. marts 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friplejehjem står klar, hvis de får lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friplejehjem står klar, hvis de får lov
Debat - 10. marts 2020 kl. 13:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældre

Af Jakob Scharff Branchedirektør i DI

Vi lever heldigvis længere, og derfor bliver vi flere ældre de kommende år. Alene de ældre over 80 år vil i 2030 være vokset med 150.000 personer. Det udfordrer kommunerne, der står over for en massiv udfordring med at sikre det nødvendige antal plejeboliger.

Udviklingen kommer til at lægge pres på de kommunale budgetter, fordi der i dag er stor mangel på ældreboliger. Dette blev - igen - bragt frem i torsdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis, hvor 98-årige Kirsten Petersen blev tildelt en plejebolig efter fire måneder i uvished for hende selv og hendes pårørende.

Pensionskasser og andre private investorer kan afhjælpe presset på de kommunale plejeboliger, så ingen ældre i fremtiden skal vente fire eller flere måneder med at få en plejebolig. Derudover giver det mere mangfoldighed i de tilbud, som de ældre og deres pårørende kan vælge mellem inden for plejeboligerne.

Private aktører
Så for alle de kommuner, der med tanke på den kommende udligningsreform og generelle pressede kommunale budgetter ikke har økonomiske midler til at etablere de mange flere plejeboliger, er her en opfordring: Overvej at bringe private aktører i spil, og lad dem være partnere til at finansiere de øgede udgifter til ældre.